Zonnige start FEI WK vierspannen

Zonnige start FEI WK vierspannen

Op individueel deelnemer Hans Heus na zijn inmiddels alle Nederlandse deelnemers gearriveerd op het zonovergoten terrein van landgoed De Prinsenhoeve waar morgen het FEI Wereldkampioenschap Vierspannen paarden van start gaat.

Teamleden IJsbrand Chardon, Koos de Ronde  en Theo Timmerman, individueel deelnemers Bram Chardon, Edwin van der Graaf, Herman ter Harmsel, Hans Heus, Peter de Ronde en Mark Weusthof maken zich op voor de strijd, waarin zij het opnemen tegen 48 deelnemers uit 15 landen.

Voor Edwin van der Graaf en Bram Chardon wordt het WK extra spannend, zij maken hun WK-debuut bij de vierspan paarden. Voor de 23-jarige Bram is Breda overigens bekend terrein, hij won hier vorig jaar voor de derde opeenvolgende keer de wereldtitel bij de vierspan pony’s.

 

Vandaag was een aantal Nederlandse vierspanrijders al te vinden op het trainingsterrein, waar zij onder leiding van bondscoach Harry de Ruyter de laatste puntjes op de i zetten. Na de traditionele landenavond vanavond gaat het FEI Wereldkampioenschap Vierspannen op woensdagmorgen om 09.30 uur officieel van start met de veterinaire keuring. Na de loting morgenmiddag om 13.00 uur is de startlijst van de dressuur op donderdag en vrijdag bekend.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief