Wolfgang Asendorf parcoursbouwer voor WK’s mennen in Breda

Wolfgang Asendorf parcoursbouwer voor WK’s mennen in Breda
De bekende internationale ‘O’ parcoursbouwer Wolfgang Asendorf, die al meerdere grote kampioenschappen, wereldbekerwedstrijden en o.a. de landenwedstrijd tijdens het CHIO in Aken bouwde, wordt verantwoordelijk voor de parcoursen voor wereldkampioenschappen ponymennen in 2015 en vierspannen paarden in 2016 in Breda. Hij zal de parcoursen samen met collega parcoursbouwer Josef Middendorf realiseren die tijdens de komende editie van Outdoor Brabant van 24 t/m 28 september a.s. al meewerkt in het team.

“We zijn ontzettend blij met dit team voor de twee WK’s die we in de komende jaren in Breda krijgen,” zegt Ton Overeem, voorzitter van Outdoor Brabant. “Van eerdere WK’s en andere grote wedstrijden weten we dat de parcoursen van Asendorf prachtige sport opleveren.”

Asendorf en Middendorf kijken er naar uit om in Breda aan de slag te gaan. “Ik hoor louter goede berichten over de locatie en organisatie in Breda, het is een eer om voor deze belangrijke kampioenschappen op de Prinsenhoeve een uitdagend parcours te mogen bedenken,” aldus Wolfgang Asendorf.

Dr. Wolfgang Asendorf is sinds 1998 internationaal parcoursbouwer en heeft z’n ‘O’ status sinds 2000, dat wil zeggen dat hij officiële kampioenschappen en landenwedstrijden mag bouwen. Hij gebruikt in zijn parcoursen graag grote hindernissen met veel poorten waarbij het voor de deelnemers erg op techniek en stuurmanskunst aankomt.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief