Winnaars KNHS-Subli Cup Outdoor Brabant in Emmeloord opnieuw in de prijzen

 Winnaars KNHS-Subli Cup Outdoor Brabant in Emmeloord opnieuw in de prijzen
EMMELOORD (KNHS) - Bij alle drie de rubrieken van de KNHS-Subli Competitie in het Hippisch Centrum Noordoostpolder in Emmeloord afgelopen zondag werden exact dezelfde combinaties als winnaar gehuldigd als tijdens Outdoor Brabant. Jurylid Thea Vermunt-Ederveen kwam bijna woorden te kort om de kwaliteiten van de zesjarige Dion Johnson DVB (v. Johnson) te omschrijven. "Dit paard was niet alleen de klap op de vuurpijl, maar ook de slagroom op de taart. Alles klopte. Lisanne der Nederlanden stelt dit paard voor met heel veel balans en harmonie, de wissels zijn zeer goed en de aanleuning is heel stil. De uitgestrekte draf is perfect en we hebben deze combinatie dan ook met plezier gewaardeerd met een score van 90.4%".

Vierjarigen

Bij de vierjarigen kregen de juryleden elf paarden in de baan en de overwinning ging naar Jennifer Sekreve met Forty (v. UB 40). "Het mooie opwaartse beeld bleef, net als de harmonie, gedurende de gehele proef bewaard. Het paard loopt met veel afdruk en is steeds recht gesteld. De aanleuning zou een fractie stiller mogen", aldus Vermunt, die de combinatie waardeerde met een score van 89.4%.  Met een waardering van 84.8% eindigde Stefanie Wolf met Filinda (v. Zhivago) als tweede. "Dit is een hele grote vos met drie zeer goede basisgangen, die steeds mooi opwaarts door de baan gaat. Het ziet er allemaal zeer vanzelfsprekend uit". Als derde eindigde opnieuw Jennifer Sekreve, maar nu met Ferrero (v. Rhodium). "Jammer was dat dit paard zich gedurende de gehele wedstrijd iets vast bleef houden. Het paard zou net iets meer over de rug mogen bewegen. Dat kwam ook bij het halsstrekken naar voren. Wel mooi recht gesteld en goede basisgangen".

 

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen ging de zege afgetekend naar Dominique Filion met Donna Lisa (v. Dancier). "Dit paard werd heel fijn gereden voorgesteld. Heel mooi stil in de aanleuning en met veel takt en regelmaat in de beweging. Gewoon heel simpel. Daar wordt je blij van als jurylid als je er naar kijkt", aldus Thea Vermunt, die samen met Willemien Blanken-Van der Scheer deze drie leeftijdscategorieën jureerde. Bij de vijfjarigen eindigde als tweede Stefanie Wolf met Erludine (v. Jazz). "Drie zeer correcte basisgangen en veel takt in de beweging. In de galop is er een gering verschil waarneembaar tussen links en rechts. Filinda laat zich linksom iets moeilijker bewerken dan rechtsom. Daarbij zou het paard ook iets meer uit de schouder mogen bewegen", aldus Vermunt. Bij de vijfjarigen verschenen acht paarden in de wedstrijdring en bij de zesjarigen slechts drie paarden. 

Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste doel een juiste ontwikkeling van jonge dressuurpaarden na te streven. Het kampioenschap bestaat uit een aantal wedstrijden die in competitieverband worden verreden en wordt afgesloten met een finale. Speciale dressuurproeven voor jonge paarden zorgen voor een verantwoorde opbouw. De beste vijf paarden in de finale van de vier- en vijfjarigen plaatsen zich ook voor het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden.

 

Uitslagen KNHS-Subli Competities jonge dressuurpaarden Emmeloord:

 

Uitslag 4-jarigen:

1) Jennifer Sekreve (Elspeet, Oost-Veluwse RV) - Forty (v. UB 40) - 89.4%

2) Stefanie Wolf (Voerde) - Filinda (v. Zhivago) - 84.8%

3 Jennifer Sekreve - Ferrero (v Rhodium) - 84.4%

 

Uitslag 5-jarigen:

1) Dominique Filion (Roosendaal, RV DSV West-Brabant) - Donna Lisa (v. Dancier) - 87.6%

3) Stefanie Wolf - Erludine (v. Jazz) - 82.8%

 

Uitslag 6-jarigen:

1) Lisanne der Nederlanden (Eerbeek, RV de IJsselruiters) - Dion Johnson Dvb (v. Johnson) - 90,4%

 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief