Vierspanrijder Koos de Ronde tweede in Beekbergen

Vierspanrijder Koos de Ronde tweede in Beekbergen
BEEKBERGEN (KNHS) – Koos de Ronde is er in Beekbergen niet in geslaagd om Boyd Exell achter zich te laten. De wereldbekerwinnaar van het afgelopen seizoen werd met zijn vierspan tweede, hoewel hij de marathon won. In de vaardigheidsproef maakten beide kemphanen geen fouten en daarmee ging de titel in Beekbergen naar Boyd Exell.

Vandaag maakte Boyd Exell in de vaardigheid zijn klus koud af. Zijn voorsprong gaf hij niet meer uit handen in het selectieve vaardigheidsparcours. Het publiek keek ademloos naar een hele spannende ontknoping.

Exell liet als laatste starter alles liggen en noteerde alleen 7,99 strafpunten voor tijdsoverschrijding. Koos de Ronde boekte een beter resultaat. Ook hij liet alle ballen liggen, was sneller, maar het verschil op Exell kon niet meer worden ingehaald. Ook Theo Timmerman (Putten) beperkte de schade in de vaardigheid tot luttele tijdfouten en kan terugzien op een goed resultaat met zijn uiteindelijke vierde plek. Chester Weber liet eveneens een knap staaltje vaardigheidsrijden zien en nestelde zich tussen de beide Nederlanders op plaats 3.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief