Vader en zoon Chardon doen goede zaken

Vader en zoon Chardon doen goede zaken
IJsbrand Chardon boekte vandaag zijn 25e NK overwinning op de Prinsenhoeve. Hij was foutloos en sneller dan Theo Timmerman die overigens ook foutloos was. Timmerman reed vandaag met een ander span, een van z’n voorpaarden stond vandaag achter. “Ik heb alles geprobeerd maar meer zat er vandaag niet in…,” aldus de winnaar van het zilver. Hoewel Chardon zichzelf niet al te veel druk had opgelegd voor dit NK was hij zichtbaar geroerd met deze bijzondere 25e Nederlandse titel. Ook in het internationale klassement was de overwinning voor Chardon en de 2e plaats voor Theo Timmerman. De Duitser Christoph Sandmann eindigde op de 3e plaats.

Het Nederlandse Menteam won de landenwedstrijd in Breda voor Duitsland (2e) en België (3e).

 

Bram Chardon behaalde eerder deze middag met zijn vierspan pony’s zijn 4e Nederlandse titel en treedt daarmee al behoorlijk in de voetsporen van z’n vader.

Hij reed bovendien onbedreigd naar de overwinning in het internationale klassement.

Steffen Brauchle behield zijn tweede plaats in het klassement en de Belgische Tinne Bax eindigde als derde.

 

Bij de tweespannen pony’s prolongeerde Ewoud Boom zijn Nederlandse titel. In het internationale klassement eindigde Boom als tweede achter de Brit Roger Campbell. Op de 3eplaats bij de tweespannen pony’s eindigde de Duitser Jan Felix Pfeffer.

 

Marissa Schuiling was dé verrassing van dit evenement. De achtienjarige menster uit Herveld won hier in Breda de Nederlandse titel bij de enkelspannen pony’s. In het internationale klassement moest zij alleen de Hongaar Martin Hölle voor zich laten. De 3eplaats was voor de Nederlandse Melanie Becker.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief