Uitschieters in voorlaatste selectiewedstrijd KNHS-Subli kampioenschap jonge dressuurpaarden

 Uitschieters in voorlaatste selectiewedstrijd KNHS-Subli kampioenschap jonge dressuurpaarden
EMMELOORD (KNHS) – Tijdens de voorlaatste selectiewedstrijd van het KNHS-Subli kampioenschap voor jonge dressuurpaarden verschenen in Emmeloord een aantal uitschieters in de baan. De jury beloonde Wilma Wernsen’s vierjarige Estupendo (v.Ziësto) met een negen voor zijn draf en een totaal van 82 punten. De overwinning bij de vijfjarigen ging naar Dinja van Liere met Hexagon Denzel (v.Zidane). Cirano (v.United) van Lobke de Jong was voor de vierde keer op rij de beste zesjarige.

Wilma Wernsen kon de jury bij de vierjarigen het meest bekoren met de Ziësto-ruin Estupendo. De combinatie toonde een goed gereden proef en kreeg daarbij een negen voor de draf en een 8,5 voor zijn galop en geschiktheid als dressuurpaard. Remi Kulik reed Remito’s Exposition Boy (v.Spielberg) naar de tweede plaats met 77,6 punten. Op het protocol prijken onder andere achten voor de draf en galop, vermogen tot schakelen en geschiktheid als dressuurpaard. De derde prijs was voor Marie-José Timmermans met El Diablo (v.Zenon) met 77,4 punten. Dinja van Liere behaalde 71,8 punten en de vierde prijs met haar Johnson-nakomeling Esprit. 

Bij de vijfjarigen pakte Dinja van Liere de overwinning met Hexagon’s Denzel (v.Zidane) met 78,2 punten. Het juryduo Vermunt-Ederveen en Blanken-van der Scheer plaatste Femke Beljon op plaats twee. Met Discovery (v.Winningmood) behaalde Beljon 76,4 punten.

Ook bij de zesjarigen werd Beljon tweede. Dit keer met de merrie Charmante (v.Jazz) waarmee ze op de Hippiade kampioen werd in de klasse Z1. In Emmeloord ontvingen ze een score van 70,8 punten. Voor de vierde keer achtereen won Cirano (v.United) een selectiewedstrijd. In Emmeloord scoorde de bruine van Lobke de Jong 81,6 punten en hiermee lijkt hij een van de favorieten voor de finale volgende maand in Ermelo.

Op 30 november is de laatste Subli selectie in Assen. Hierna is bekend welke paarden deelnemen aan de finale op zaterdag 28 december op het KNHS Centrum.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief