Twee zeges voor Dinja van Liere in KNHS-Subli competitie

Twee zeges voor Dinja van Liere in KNHS-Subli competitie
KOOTWIJK (KNHS) 15 juni 2014 - Het paardensportcentrum van Gert van den Hoorn was afgelopen zaterdag het decor van de 6e wedstrijd in het kader van de KNHS-Subli competitie voor vier-, vijf- en zesjarige dressuurpaarden. Jurylid Patricia Wolters had bij de vier- en vijfjarigen een aantal fijne paarden gezien, maar bij de zesjarigen was op de nummers één en twee na de kwaliteit iets teleurstellend.

"Jammer was dat veel ruiters, dat kwam met name tot uiting bij de zesjarigen, niet klaar bleken te zijn voor een wedstrijd op dit niveau. We hebben 26 combinaties in de ring gehad en daarvan kregen tien een waardering van 66% of lager. Gelukkig hebben we ook een zevental erg fijne paarden gezien en dat maakt van zo'n dag toch een mooie dag", aldus Wolters.

Bij de vierjarigen ging de overwinning naar Fellini (v. Wynton), die werd gereden door Dinja van Liere. "In onze ogen was dit paard de uitgesproken winnaar en stond maar liefst negen procent los van de als tweede eindigende Fame of Viberty (v. Westenwind) die werd voorgesteld door Ingrid Huyink. Fellini heeft heel veel souplesse en drie zeer goede gangen, waarbij met name de stap opvalt. Het is een heel mooi beeld. Voor ons een exceptioneel paard", aldus Wolters. Fame of Viberty en Tarpania's Farley (v. Ampère), en gereden door Marije van Kersbergen eindigden beide op een score van 75.20%. "In geval van een ex aequo is het cijfer dat we hebben gegeven voor de geschiktheid als dressuurpaard doorslaggevend en daardoor eindigde Fame of Viberty boven Tarpania's Farley. Het vermogen tot schakelen was bij Fame of Viberty groter en dat heeft bij ons zwaar gewogen", aldus Wolters, die wel van mening was dat Tarpania's Farley zeer harmonieus werd voorgesteld.

Bij de vijfjarigen ging de zege naar Füreina (v. Fürst Piccolo) van Floor Vos. "Een heel mooi paard met heel veel expressie dat zich, omdat het zeer goed aan de hulpen staat,  zeer goed laat bewerken. Ook dit paard eindigde met ruim zeven procent voorsprong op de als tweede eindigende Quamtum Vis (v. Quaterback) gereden door Diederik van Silfhout. "In onze ogen een fantastisch paard voor de toekomst. Drie zeer goede gangen, alleen in het begin van de proef had dit paard met name in draf last van spanning. In de galop wist dit paard de kwaliteiten ten volle ten toon te spreiden".

In de wedstrijd voor zesjarigen was er een dubbele zege voor Dinja van Liere. Met Hexagon's Denzel (v. Zidane) zegevierde zij voor Hexagon's Double Dutch (v. Johnson). "Deze twee paarden ontliepen elkaar bijna niets, alleen was de Zidane iets losser in de beweging en sprong dit paard zeer goed de wissels", vertelde Patricia Wolters.           

Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste doel een juiste ontwikkeling van jonge dressuurpaarden na te streven. Het kampioenschap bestaat uit een aantal wedstrijden die in competitieverband worden verreden en wordt afgesloten met een finale. Speciale dressuurproeven voor jonge paarden zorgen voor een verantwoorde opbouw. De beste vijf paarden in de finale van de vier- en vijfjarigen plaatsen zich ook voor het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden.

 

Uitslag KNHS-Subli competitie Kootwijk:

4-jarigen:

1) Dinja van Liere (Goes) - Fellini (v. Wynton) - 84.00%

2) Ingrid Huyink (Stokkum) - Fame of Viberty (v. Westenwind) - 765.20%

3) Marije van Kersbergen (Wapenveld) - Tarpania's Farley (v. Ampère) - 75.20%

 

5-jarigen:

1) Floor Vos (Exloo) - Fűreina (v. Fűrst Piccolo) - 81.40%

2) Diedrick van Silfhout (Lunteren) - Quamtum Vis (v. Quaterback) - 73.80%

3) Gayle Bosch (Alkmaar) - Eowyn (v. Ampère) - 71.60%

 

6-jarigen:

1) Dinja van Liere - Hexagon's Denzel (v. Zidane) - 76.20%

2) Dinja van Liere - Hexagon's Double Dutch (v. Johnson) - 72.60%

3) José Manuel Vincente Guil (Leende) - Darina (v. Vivaldi) - 69.40%

 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief