Toppers in dressuurrubrieken

Toppers in dressuurrubrieken
Bij de Prix St Georges was het verschil minimaal tussen de nummer 1, Theo Hanzon met Vloet Victory (71.71%) en Danielle Heijkoop die met Kingsley Badari een score behaalde van 71.18% en tweede werd. Theo Hanzon was zelf enthousiast over de Lichte Toer proef van Vloet Victory vandaag: “Vloet Victory was goed ontspannen en liep met veel expressie. Door m’n eigen fout miste ik een wissel maar verder was het een fijne proef.”

Voor de Rotterdamse amazone Daniëlle Heijkoop was vandaag weer de eerste wedstrijd sinds haar deelname aan het EK Dressuur twee weken geleden in Denemarken. Ze had haar 7-jarige Gribaldi-zoon vanwege het EK Dressuur niet erg veel kunnen trainen maar reed toch een ontspannen proef waar de pirouettes en wissels goed uit de verf kwamen.

Als tweede rubriek stond de Grand Prix op het programma vandaag. Tommie Visser eindigde met Vingino en 71.63% ruim 4% hoger dan de nummer 2 Johan Rockx met Verdi De La Fazenda. Tommie Visser rijdt 11-jarige Polansky zoon die hij samen in eigendom heeft met de familie van Beelen nu ongeveer een jaar in de Grand Prix. “We maken goede vooruitgang want het lukte me vandaag goed om de ontspanning op te zoeken. Vingino kan namelijk nog wel eens in paniek raken. Mijn training bij Rieki Young werpt volgens mij vruchten af.” De combinatie scoorde vandaag achten op de zwaarste onderdelen van de Grand Prix, de passage en piaffe.

De Zeeuwse Emma van den Hooven werd met haar 9-jarige hengst Vmf Zethar derde met 66.35%, een persoonlijk record voor deze jonge combinatie. Emma van den Hooven start Zethar nog maar kort in de Grand Prix. “Ik merk dat Zethar elke wedstrijd beter wordt. Het publiek en de ambiance van Outdoor Brabant gaven de hengst vandaag nog wat extra uitstraling,” aldus de amazone.

Als afsluiting van het dressuurprogramma werd de Kür op Muziek op Intermediaire I niveau gereden. Deze rubriek werd gewonnen door Mireille Cappendijk met Power. Mireille had met Power afgelopen dagen ook al deelgenomen aan de Rabotalentendag in Ermelo maar in haar proef was geen spoor van vermoeidheid merkbaar. De 16-jarige ruin liep fris en fruitig in de Kür op Queen muziek. De jury waardeerde de hoge moeilijkheidsgraad van de Kür en de combinatie al 12 jaar als team presteert.

Melanie Mouthaan werd zowel 2e als 3e bij de Kür op Muziek. Met de 11-jarige zwarte ruin Varnoldi behaalde ze 67,42% en met de Friese hengst 65,17%. De Papendrechtse was tevreden met haar resultaten. De jury prees de constante aanleuning en de muziek van de film Free Willy  in haar eerste Kür en vooral de stoere verschijning en de pirouettes en series in haar Kür met de14-jarige Fries.

Ashley Brons werd vierde met 64.13% op haar nog zeer jonge 7-jarige San Diego. De combinatie uit Werkendam liep vandaag pas voor de 2e keer een Grand Prix Kür.

 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief