Tim Lips wint KNHS kampioenschap eventing

Tim Lips wint KNHS kampioenschap eventing
22 september (KNHS)_ Tim Lips heeft met de achtjarige vos Brent in Varsseveld het KNHS Kampioenschap eventing CIC** gewonnen. Lips werd in de Internationale wedstrijd, waar het KNHS kampioenschap onderdeel van was, knap tweede. De internationale wedstrijd werd gewonnen door de Belgische Karin Donckers met Gini ten Hunsel.

Achter Lips kwam Alice Naber op de tweede plaats met de grote Coral Estate Curacao. Brons was voor Chantal Megchelenbrink met haar getalenteerde What Ever. De wedstrijd in Varsseveld is een geliefd evenement onder de eventingruiters. Helaas was er dit jaar wat minder deelname, mede doordat verschillende internationale evenementen dicht op elkaar gehouden worden. Dit had de organisatie er gelukkig niet van weerhouden een top evenement neer te zetten. Een mooie cross, super sport en een zeer gevarieerd randprogramma horen onlosmakelijk bij het Achterhoeks Hippisch Festijn.  

 

Winnaar Tim Lips was zeer tevreden. ‘Varsseveld is een prachtig evenement waar ik ieder jaar graag kom. Mijn paard Brent liep in de dressuur beter dan hij ooit gedaan heeft. In het springen hadden we helaas een balk en daar was ik wel wat teleurgesteld over. In de cross ging hij perfect. We waren net een seconde buiten de tijd, maar hadden wel de snelste tijd van de dag.  Ik heb ook voor mijn gevoel wel echt hard gereden. Het was een echte kampioenscross, pittig en lang, maar heel fair.’ Het paard van Lips zorgde ook voor een lokaal succes. De wedstrijd in Varsseveld wordt georganiseerd door het team van Johan Venderbosch van hengstenhouderij De Radstake. Het paard Brent van Lips stamt van de hengst Phin Phin, een van de paradepaarden die op De Radstake ter dekking staat. 

In Varsseveld werd ook een internationale éénster wedstrijd verreden. Jan van Beek was hier met Vamp du Monselet op plaats vijf de beste Nederlander.

 

Uitslag KNHS kampioenschap eventing:

1.Tim LIPS - Brent - 55,00

2.Alice NABER-LOZEMAN - Coral Estate Curacao - 61,00

3.Chantal MEGCHELENBRINK - What Ever - 61,60

 

Uitslag CIC2*:

1.Karin DONCKERS (BEL) - Gini ten Hunsel - 54,60

2.Tim LIPS (NED) - Brent - 55,00

3.Alice NABER-LOZEMAN (NED) - Coral Estate Curacao - 61,00

 

Uitslag CIC1*:

1.Tintin BELSHAM (GBR) - Stormhill Michael - 50,90

2.Karin DONCKERS (BEL) - Cunta Z - 53,70

3.Nina HUT (NED) - Connection D - 55,30


Aanmelden voor onze nieuwsbrief