Tim Lips Nederlands kampioen

Tim Lips Nederlands kampioen

BOEKELO  (KNHS) – Tim Lips schreef dan net niet de Military van Boekelo op zijn naam, het leverde hem wel zijn derde Nederlandse eventing-titel op. Zijn tweede plaats met Bayro in de internationale wedstrijd is uniek. Nog nooit eerder wist een Nederlandse combinatie zo hoog te eindigen. De overwinning in Boekelo ging naar Nieuw Zeelander Tim Price en Cekatinka, die net als Lips in het afsluitende springparcours geen fouten maakte. Alice Naber-Lozeman pakte met ASCI Peter Parker het zilver in het NK. Brons ging naar Sanne de Jong en Enjoy.

Door een springfout van ACSI Peter Parker en Alice Naber-Lozeman in het springen kreeg Tim Lips de titel in zijn schoot geworpen. Lips en Bayro lieten alle balken in de lepels en pakten daarmee de nationale eventing titel. Maar ook de overwinning van Military Boekelo was nog mogelijk. Dan zou laatste starter Tim Price een fout moeten maken met de tienjarige Nederlandse merrie Cekatinka. Dat deed de Nieuw Zeelander echter niet, waardoor Tim Lips op de tweede plaats eindigede. Een unieke prestatie, nog nooit eerder werd een Nederlander tweede in Boekelo.

Voor Lips is het zijn derde nationale eventing-titel. “De eerste was in 2007 met Oncarlos en ik won in 2010 de titel in Breda met Owaola. Ik was hier in Boekelo goed in vorm. Ik heb de hele wedstrijd tweede gelegen en ik ben heel tevreden. We zaten er zo dichtbij. Ik had gehoopt dat Tim Price een balkje zou springen, ondanks dat het een goede vriend van me is. Bayro heeft echt alles gegeven deze wedstrijd. Om hier tweede te worden in Boekelo is echt fantastisch. Ik denk niet dat er ooit eerder een Nederlander is geweest, die hier tweede is geweest.”

“Ik ben blij met mijn zesde plaats. ACSI Peter Parker heeft hier fantastisch gelopen. Ik word hier liever zesde en tweede in het NK, als zestiende en eerste in het NK”, vertelt de onttroonde kampioene Alice Naber-Lozeman. “In 2014 was ik met Peter Parker ook zesde hier in Boekelo. Hij wil het altijd doen. Hij heeft gisteren zo hard gelopen in de modder en dan doet hij vandaag bij het springen weer zo zijn best. Fantastisch. Jammer dat ik in de dressuur dure fouten kreeg. De cross was zeer goed met een super tijd. Ik ben heel blij met het zilver.” De zesde plaats in de internationale wedstrijd leverde Alice Naber-Lozeman de eindoverwinning op in de KNHS-Schaap en Citroen Eventing Cup voor de best presterende combinatie in internationale twee- en driesterren wedstrijden.

Sanne de Jong debuteerde in Boekelo en eindigde als derde in het NK met de pas achtjarige Enjoy. “Het was een super wedstrijd. Ik ben meer dan tevreden en heel blij met Enjoy. De bronzen medaille is een bonus. Dit was voor ons beiden het zwaarste wat we ooit gereden hebben. Nu krijgt Enjoy een winterpauze en dan zien we wel hoe het volgend jaar gaat.” In de internationale wedstrijd eindigde De Jong op de 43e plaats.

In de Landenwedstrijd behaalde het Nederlandse team een mooie vijfde plaats van de elf landen. In het team van bondscoach Bettina Hoy zorgden Alice Naber, Sanne de Jong en Renske Kroeze voor de meetellende resultaten.

 

Kijk voor meer informatie op www.military-boekelo.nl

Eindstand Military Boekelo, CCIO3*
1) Tim Price (Nwz) met Cekatinka, 43,7 strpnt

2) Tim Lips (Breda) met Bayro, 45,5 strpnt

3) Alexis Goury (Fra) met Trompe l’Oeil d’Emery, 46,1 strpnt
6) Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) met ACSI Peter Parker, 50,2 strpnt
 

43) Sanne de Jong (Aalsmeer) met Enjoy, 82,8 strpnt
52) Theo van de Vendel (Ederveen) met Zindane, 99,1 strpnt

56) Renske Kroeze (Biezenmortel) met Henri Z, 104,4 strpnt
58) Jan van Beek (Rijsbergen) met Diamond Lancer, 106,50 strpnt

61) Althea Bleekman (Devon, Gbr) met Dasj, 117 strpnt
-- Jordy Wilken (Teuge) met Chapeau Spirit, teruggetrokken voor het springen
 

Eindstand FEI Nations Cup Boekelo
1) Nieuw-Zeeland (160,90)
2) Duitsland (174.30)
3) Australië (203.70)

5) Nederland (237.40)

 

Eindstand Nederlands Kampioenschap Eventing

1) Tim Lips (Breda) met Bayro, 45,5 strpnt
2) Alice Naber-Lozeman (Biddinghuizen) met ACSI Peter Parker, 50,2 strpnt
3) Sanne de Jong (Aalsmeer) met Enjoy, 82,8 strpnt
 

 

Alle uitslagen zijn te vinden op www.rechenstelle.de


Aanmelden voor onze nieuwsbrief