Terrein voorbereiden op grote kampioenschappen

Terrein voorbereiden op grote kampioenschappen
De parcoursbouwers Johan Jacobs (vierspannen) en Bas Verhoeven (eventing) hebben zich deze week met operationeel manager Pieter Paul Brokx gebogen over de terreinindeling op de Prinsenhoeve. Naast de routing voor de komende editie hebben zij gesproken over een eventuele compleet nieuwe terreinindeling zodat we klaar zijn voor grote kampioenschappen (WK ponymennen in 2015 en wellicht WK in 2016).

” Het is goed om daar tijdig mee te beginnen zodat we een ‘proeftijd’ hebben om eventuele scherpe kanten eraf te halen en straks helemaal top te zijn”, aldus Brokx

Brokx vervolgt: “We gaan uit van een compleet leeg terrein en van daar uit een nieuwe indeling maken. Dat houdt in dat er niets heilig is om het zo maar te zeggen, stallen kunnen ergens anders komen, units voor secretariaten etc, VIP-tent kan verplaatst worden. Voorop in de nieuwe terreinindeling staat de sport: alle activiteiten moeten zodanig plaats kunnen vinden dat ze elkaar niet verstoren en tegelijk voldoende mogelijkheden voor publiek en sponsoren bieden om te kunnen genieten.”


Aanmelden voor onze nieuwsbrief