Symposium effecten Q-koorts samenleving tijdens Outdoor Brabant

Symposium effecten Q-koorts samenleving tijdens Outdoor Brabant
Tijdens de openingsdag van Outdoor Brabant hebben ca. 46 huisartsen, dierenartsen, specialisten en andere deskundigen deelgenomen aan een minisymposium over Q-koorts. Het symposium vond plaats tijdens Outdoor Brabant en had als doel de aanwezigen te informeren, vragen te beantwoorden en misverstanden weg te nemen rondom Q-koorts

en een discussie te voeren hoe de samenleving en de medische zorg in de toekomst met Q-koorts om zou moeten gaan. 

Dagvoorzitter Tom van ’t Hek, zelf huisarts, introduceerde arts en microbioloog Dr. Nicole Renders, Prof. Dr. Jan Kluytmans en hoogleraar Prof. Dr. Jaap Wagenaar. Zij informeerden de aanwezigen o.a. over epidemielogiesymptomen, diagnostiek, behandeling, invloed van antibioticagebruik en de gezamenlijke strijd tegen infectieziekten door huisartsen en dierenartsen. In het tweede deel van het minisymposium werd onder leiding van Tom van ’t Hek en met medewerking van Jos van de Sande, arts voor Maatschappij en gezondheid vooral gediscussieerd over de Q-koorts in de samenleving. Dr. Peter Wever en Dr. Nicole Renders gingen samen met de aanwezigen in op de 10 meest gestelde vragen rondom Q-Koorts.

 “Mijn voornaamste doel vandaag was om de aanwezigen van elkaar te laten leren. En wees eerlijk, dat doe je liever op een evenement als dit dan in weer zo’n zaaltje,” aldus Van ’t Hek. “Bovendien is de link met dierenwelzijn ligt hier zo duidelijk.”

Ton Kuijpers, oud bestuurslid en lid van de klankbordgroep van Outdoor Brabant, is initiatiefnemer van dit symposium.  Als directeur van de bedrijfsunit Gezondheidszorg bij Meeus merkte hij binnen zijn netwerk van artsen en hoogleraren dat er behoefte bestond aan informatie-uitwisseling” Daaruit is dit initiatief ontstaan en aan de reacties te horen was er waardering voor zowel de plek als de inhoud bij de aanwezigen. Ik hoorde zelfs al stemmen of we hier een jaarlijks terugkerend symposium van kunnen maken.”

Het symposium is mede georganiseerd door de SHL-groep en Diagnostiek voor U.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief