Stuurfoutje wordt Tim Lips fataal

Stuurfoutje wordt Tim Lips fataal
LEXINGTON/KENTUCKY (KNHS) - Een kleine stuurfout op hindernis 23 en 24, een dubbelsprong van huisjes, werd Tim Lips samen met Concrex Oncarlos fataal in de cross country van het WK eventing, dat in het kader van de WEG in Lexington wordt verreden.

Lips stuurde zijn paard goed naar de eerste hindernis, maar het paard sprong iets naar links weg, waardoor de afstand naar de volgende hindernis gewoon te groot werd. Oncarlos landde met zijn buik boven op het dakje, samen schoven ze over de hindernis en in de landing verloor het paard zijn balans ging Tim er voorover af. Einde van de droom van Lips om in het Kentucky Horse Park door een goede prestatie een Olympisch nominatie af te dwingen.

 

"Mijn paard ging van af het begin voortvarend van start en af en toe had ik iets moeite met de controle. Een paard moet willen lopen en Oncarlos wilde vandaag echt gaan. Op de hindernissen ging het volgens mij allemaal heel goed, behalve op de "sunken road", waar we iets dicht onder kwamen. Misschien dat Oncarlos op de eerste hindernissen echt heet was, maar dat is tevens één van de kwaliteiten van dit paard. Op de combinatie van hindernissen waar het mis ging sprong ik op het eerste huisje iets te ver naar links, waardoor de afstand naar de tweede hindernis erg groot werd. Daarbij komt ook nog eens dat deze hindernissen op rechts misschien wel een halve meter lager waren dan op de plek waar ik ze sprong. Oncarlos maakte een goede sprong op de eerste, maar landde met zijn buik op de tweede. Daarna schoven we door en raakten we in de landing in onbalans, waardoor ik er voorover afschoot. Mijn eerste zorg was mijn paard, maar die heeft slechts een enkel klein schrammetje. Zelf mankeer ik ook niets, behalve dan dat mijn droom om hoog in het klassement te kunnen eindigen, hier hard in duigen is gevallen", aldus Tim Lips. 

Aanmelden voor onze nieuwsbrief