Sterk vierspanteam naar het Europees Kampioenschap

Sterk vierspanteam naar het Europees Kampioenschap
ERMELO (KNHS) – Bondscoach Harry de Ruyter heeft de winnende equipe van de landenwedstrijden in Aken en Breda geselecteerd voor het Europees Kampioenschap vierspannen, dat van 26 tot en met 29 september plaats vindt in Izsak (Hongarije). Het team bestaat uit IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Nederlands kampioen Theo Timmerman. Mark Weusthof en Hans Heus komen individueel aan start.

Regerend Europees Kampioen IJsbrand Chardon, wereldbekerwinnaar Koos de Ronde en Nederlands kampioen Theo Timmerman wonnen in juni de landenwedstrijd in Aken. Vorige week was de equipe van De Ruyter ook de beste in Breda tijdens Outdoor Brabant. Het Nederlandse team stelt zich daarmee kandidaat voor de Europese titel. Vorig jaar werd hetzelfde team wereldkampioen in Riesenbeck en ging het individuele brons van het WK mee terug met Chardon.
In het individuele klassement in Aken behaalde Koos de Ronde dit jaar een mooie tweede plaats achter Australiër Boyd Exell, die er in Izsak uiteraard niet bij is. Theo Timmerman reed in Aken een hele goede dressuurproef en werd in het eindklassement vijfde en was daarmee de derde Europeaan.
Mark Weusthof start individueel op het EK en is reserve voor het team. Vorig jaar reisde de Twent met een grote supportersschare naar het WK, maar moest voortijdig naar huis nadat de jury voor aanvang van de wedstrijd een van zijn paarden afkeurde. Eind deze maand gaat Weusthof voor revanche.
Hans Heus is met zijn Geldersch Vierspan geselecteerd om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap. Hans start individueel. Drie weken geleden won Heus in Normandië de marathon van het testevent voor de Wereldruiterspelen.
 
 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief