Shows en leerzame demonstraties

Shows en leerzame demonstraties
Naast de spring-, men- en dressuur piste ligt op de Prinsenhoeve nog een piste die dit jaar zeker een bezoek waard is. In de demonstratiering is op woensdagmiddag een uitgebreid en interactief programma voor de jeugd tijdens de Rabobank Kindermiddag. Op zaterdag- en zondagmiddag presenteert Outdoor Brabant in samenwerking met ROC Prinsentuin college, Stal Sintels en Hoeve Galderzicht een zeer afwisselend programma waarin show en leerzame clinics en demonstraties elkaar afwisselen.

Naast dressuur- en springclinics staat er een natural horsemenship demonstratie van Pat Parelli volgeling Anouk Dahrs op het programma, een anatomie-les ‘Hoe zit een paard in elkaar?’, hoe kom je hippisch in balans door Kristel Franse,  en er komen een sportpsycholoog en een jurylid aan het woord.
Deze educatieve programmaonderdelen worden afgewisseld door de spectaculaire riddershow ‘The Battle” door hoeve Galderzicht. In deze show galopperen de ridders met  grote snelheid langs, breken lansen  en gaan elkaar  in de finale met hakbijlen te lijf. De strijd wordt van man tegen man gestreden. Niets of niemand ontziend nemen de ridders het tegen elkaar op tot het bittere eind.

Stal Sintels is na het succesvolle optreden van de Mega-carrousel afgelopen jaar ook dit jaar weer met een prachtige manoeuvre te zien. Vorig jaar reden 36 paarden en pony’s mee in de show. Dit jaar brengen ze opnieuw alle paarden en pony’s mee voor zo’n geweldig optreden.

Daarnaast verzorgt Stal Sintels een presentatie over de FNRS Ruiteropleidingen en brengen ze de pony’s mee waar de jeugd op mag rijden.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief