Show van 16 prachtige Friezen

Show van 16 zwarte parels

Eind oktober staan ze in het voorprogramma van de Spaanse Rijschool in Ahoy, maar eerst zien we ze op de Prinsenhoeve, de Phaidra Friezen carrousel. 16 Amazones rijden met zwarte, fiere paarden die weten hoe ze moeten showen een carrouselproef op muziek. De elegante dames rijden in  flitsende kleding  en passende muziek begeleidt en ondersteunt de show. Je weet bijna niet meer waar je kijken moet.

Op zaterdagavond om 17.30 uur, direct na de marathon van de vierspannen en voorafgaand aan het springen rijdt Phaidra op het hoofdterrein een Kür op Muziek met 16 zwarte parels.

Phaidra bekent niet voor niets, "de mooiste, de schoonste".

Het Friese paard is een echt Nederlands ras dat sierlijk oogt en een fiere houding heeft. Kenmerkend is zijn behang, de lange manen en zwarte sokken aan de benen.
Zijn lichaam is compact en sterk en altijd zwart. De Fries heeft een fijn hoofd met korte, spitse en  beweeglijke oren. Het paard is oorspronkelijk gefokt als werkpaard dat doordeweeks gewoon moest ploegen en op zondag voor de koets werd gespannen als de familie naar de kerk ging. Maar ook onder het zadel presteert de Fries goed. De Fries heeft duidelijk aanleg voor dressuur. Friezen zien we vooral in shows, waarin ze voor de Friese Sjees lopen en gereden worden door boeren en boerinnen in Friese klederdracht. Of in dit geval in de Friezencarrousel!

De paarden van Phaidra zijn in de meeste gevallen eigendom van onze amazones. Een aantal paarden is ter beschikking gesteld door fokkers en/of eigenaren.

foto: Danielle Vink


Aanmelden voor onze nieuwsbrief