Raf Kooremans hoogst geplaatste Nederlander in FEI/HSBC Ranking Eventing

Raf Kooremans hoogst geplaatste Nederlander in FEI/HSBC Ranking Eventing
ERMELO (KNHS) - In de door de FEI gepubliceerde HSBC Eventing Ranking neemt Raf Kooremans met een 24ste plaats en 272 p. de hoogste positie in van de Nederlandse eventingruiters. Rabo Talenten Teamlid Elaine Pen staat met 232 p. op de 41ste plaats als tweede Nederlandse combinatie.

Henrieke Boonzaaijer neemt met 121 p. de derde positie in op de 132ste plaats. Tim Lips vinden we met 117p. de 144ste plek, in en dat is vier plaatsjes beter dan Jan van Beek, die 115 punten heeft verzameld en 148ste staat.

De Britse Mary King (634 p.) voert de ranglijst aan, met één puntje voorsprong op haar landgenoot William Fox Pitt, terwijl de Nieuw Zeelander Andrew Nicholson derde staat met 506 p.

Opvallend in de deze FEI Ranking is wel dat de eerste zes Nederlandse eventingruiters allen zijn gestegen. Zo stond Kooremans in de vorige Ranking op plaats 57, nam Pen de 128ste! plaats in - zij is de grootste steiger -  en was Henrieke Boonzaaijer te vinden op plaats 180. Tim Lips nam in de vorige Ranking de 191ste plaats in, terwijl Jan van Beek op plek 197 was te vinden.  

Van de paardenstamboeken neemt het Hannoveraner Verband de eerste plaats in met 933 punten, terwijl het Studbook Français de Cheval Selle Français met 863 punten de tweede plek heeft behaald, voor het Ierse Sport Horse Studbook met 727 punten. Het Nederlandse KWPN staat op de vijfde plek met 578 punten.

In de Ranking van paarden neemt de in Oldenburg gefokte Cavalor Demeter van Raf Kooremans met een 12de plek de hoogste plaats in van de voor Nederland in de eventingsport uitkomende paarden.

Meer info zie:
http://search.fei.org/Search_Centre/Ranking/Pages/Search.aspx?rankingCode=C_WR
http://www.wbfsh.com/files/Eventing_Breed_Rankings_04.pdf
http://www.wbfsh.com/files/Eventing_Horses_Rankings_04.pdf


Aanmelden voor onze nieuwsbrief