Pensioen voor Concrex Oncarlos, een paard van wereldklasse

Pensioen voor Concrex Oncarlos, een paard van wereldklasse
Het eventing paard Concrex Oncarlos wordt teruggetrokken uit de sport. Het prestigieuze paard groeide in de loop der jaren uit tot een vaste waarde voor het Nederlandse team samen met zijn ruiter Tim Lips. De 18 jarige ruin zal op Outdoor Brabant afscheid nemen

Enerzijds valt het ruiter Tim Lips zwaar om hem voor de laatste keer mee te nemen, anderzijds kunnen ze terug kijken op een mooie carrière en blijvende herinneringen. 

Het paard heeft vele NK’s, EK’s en een WK gelopen. Bovendien heeft hij deelgenomen aan de Olympische spelen in 2008, Hongkong en 2012, Londen.

Net zoals Anky van Grunsven in 2002 afscheid nam van haar Bonfire, gaat Tim Lips dit nu ook doen met zijn paard Concrex Oncarlos. Daar hoort natuurlijk een speciale gelegenheid bij. Hij verdient een mooi afscheid van de sport, op de plek waar hij altijd het liefste is geweest, het wedstrijdterrein! Het mooiste moment om dit te doen is tijdens onze thuiswedstrijd, Outdoor Brabant. Wij willen dit moment graag delen met iedereen die onze sport en Concrex Oncarlos een warm hart toedraagt.

‘’Het einde in de topsport en genieten van zijn oude dag’’

 

(foto Remco Veurink)


Aanmelden voor onze nieuwsbrief