Parcoursbouwer Jeroen Houterman enthousiast over nieuwe opzet

Parcoursbouwer Jeroen Houterman enthousiast over nieuwe opzet

De parcoursen voor de marathon en de vaardigheid van het FEI WK Vierspannen zijn van de hand van internationale parcoursbouwer Jeroen Houterman. Vorig jaar was Houterman ook al verantwoordelijk voor de parcoursen tijdens van het WK ponymennen. Houterman gaat er iets moois van maken dit jaar!

“Natuurlijk is het geweldig om voor het FEI Wereldkampioenschap Vierspannen te mogen bouwen, de vierspannen zijn het koningsnummer van de mensport en het WK is dan het hoogst haalbare, aldus de FEI level 4 parcoursbouwer. “Daarnaast kan ik dit jaar heel specifiek bouwen voor de vierspannen paarden, anders dan bijv. vorig jaar waar een aantal hindernissen voor zowel pony’s als paarden werden ingezet. Maar het leukste van alles is misschien wel dat de nieuwe terreinindeling veel nieuwe mogelijkheden biedt. Zodra je als bezoeker landgoed de Prinsenhoeve oploopt sta je midden in de sport en beleef je de sfeer van het evenement. Ook vanuit de Outdoor Fair en het Kamsteeg Tuinenplein kun je de sport goed volgen. Voor dit WK hebben we vier nieuwe marathon hindernissen ontworpen waaronder een hele nieuwe waterhindernis op een nieuwe plek. Die wordt erg spectaculair met schuren en bruggen. Eén marathonhindernis komt op het hoofdterrein. We hebben ook meer tribunecapaciteit dan vorig jaar, het publiek heeft dus alle gelegenheid om het WK vierspannen optimaal te beleven.

Tenslotte hebben we veel aandacht aan de ondergrond in de hindernissen besteed. Natuurlijk hopen we dat we dit jaar niet geteisterd worden door enorme regenval zoals vorig jaar maar als het toch gaat regenen kan de bodem in het parcours het in ieder geval veel beter verdragen.”

 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief