Para menners voor WK in Breda bekend

Para menners voor WK in Breda bekend
KNHS - Voor het wereldkampioenschap para-equestrian mennen enkelspannen heeft bondscoach Ad Aarts vijf rijders geselecteerd. Jacques Poppen, Jan Ranzijn en Adriaan Struyk zitten in het Nederlandse team. Albert Dussel en Aad van Marwijk rijden individueel in dit kampioenschap dat van 30 augustus tot en met 2 september tijdens Outdoor Brabant plaats vindt.

Bondscoach Ad Aarts beschikt niet alleen over getalenteerde menners, hij weet dat er veel ervaring is opgedaan in de afgelopen kampioenschappen waar uitstekend gepresteerd is.

Twee jaar geleden won het Nederlands para equestrian menteam – ook in Breda – de zilveren medaille en was er individueel brons voor Jacques Poppen. Toen reed Jacques met Ubald, dit jaar is PP het paard dat mee gaat naar het WK. Jacques Poppen ment in de klasse Grade 1. Tijden het WK in 2008 was er zelfs dubbel goud voor Poppen.

Jan Ranzijn  rijdt dit jaar met Nico van de Haffriehoeve, het paard waarmee hij ook twee jaar geleden deel uitmaakte van het team. In 2006 won Jan tijdens het WK goud, toen nog bij de tweespannen. Dit jaar wordt op het WK alleen met enkelspannen gemend. Jan Ranzijn komt uit in Grade 2.
Voor Adriaan Struyk is Breda zijn vijfde wereldkampioenschap. De menner in Grade 1 brengt Marko aan start. Adriaan maakte deel uit van het gouden team in 2008 in St. Martin Greven en werd toen individueel vijfde.
Albert Dussel komt individueel in Grade 1 uit met Olga. Albert was er in 2006 bij het WK in Hellendoorn al bij en werd toen samen met Jacques Poppen derde in het teamklassement en vijfde individueel.
Aad van Marwijk rijdt komende maand in Breda zijn eerste wereldkampioenschap met Clooney. Van Marwijk komt uit in Grade 2.

Het FEI wereldkampioenschap enkelspan voor menners met een lichamelijke beperking tijdens Outdoor Brabant wordt na de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid beslist. Het WK is van 30 augustus tot en met 2 augustus in eigen land.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief