Paardensport belangrijk voor Provincie

Paardensport belangrijk voor Provincie

Naast de gemeente Breda is de Provincie Noord-Brabant een belangrijke stakeholder voor de toekomst van Outdoor Brabant. De Provincie Noord-Brabant heeft een actief sportbeleid als het gaat om het verwerven van grote internationale kampioenschappen, kijk maar naar de twee wereldkampioenschappen die Outdoor Brabant vorig en dit jaar organiseert. Het FEI wereldkampioenschap Vierspannen organised by Outdoor Brabant zet Noord-Brabant op de wereldkaart en de provincie is dan ook blij met deze Brabant promotie.

De provincie ziet Outdoor Brabant als een belangrijk kwaliteitsevent en onderschrijft het ambitieniveau volledig. Op dit moment onderzoekt de provincie serieus hoe de paardensport economisch en sportief, nationaal en internationaal nog meer kan bijdragen. Daarbij is de omvangrijke historie die de provincie Noord-Brabant op gebied paardensport heeft natuurlijk een enorme pré. Immers Anky van Grunsven is hét hippisch boegbeeld van de provincie, maar ook een paardenman als Wim van der Leegte is een belangrijk economisch boegbeeld van Brabant. De provincie heeft de afgelopen jaren geïnvesteerd in een permanente infrastructuur bij drie hippische centra in andere delen van Noord-Brabant.

Het prachtige hippisch centrum van Jan Tops in Valkenswaard is daar een mooi voorbeeld van. In West-Brabant is nog niet zo’n mooie permanente accommodatie.

 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief