Outdoor Brabant voor één keer laatste weekend van september

Outdoor Brabant voor één keer laatste weekend van september
In verband met de Wereldruiterspelen is in overleg met alle betrokkenen zoals KNHS, FEI, bondscoaches en sporters besloten om Outdoor Brabant in 2014 in het laatste weekend van september (24 t/m 28 september 2014) te laten plaatsvinden. Voor de aangespannen sport is Outdoor Brabant de enige landenwedstrijd in Nederland en de plek waar in 2015 de Wereldkampioenschappen Ponymennen plaatsvinden. Voor de Nederlandse ponymenners is het een mooie kans om zich in het jaar voorafgaand aan zo’n belangrijk kampioenschap op eigen bodem voor te bereiden.

De Wereldruiterspelen vinden in2014 inNormandië plaats. Daar nemen naar verwachting alle internationale deelnemers in de disciplines eventing en mennen aan deel. Hierdoor zouden wij op Outdoor Brabant veel toppers en publiek moeten missen, zouden onze landenwedstrijd vierspannen en de NK’s bij het mennen niet door kunnen gaan en zou ons internationale deelnemersveld bij de eventing sterk uitgedund zijn. Genoeg reden dus om voor één keer uit te wijken naar een ander weekend. De normale datum van Outdoor Brabant is voor de topmenners en - eventers in 2014 geen optie aldus de KNHS (Maarten van der Heijden, technisch directeur), zij nemen dan deel aan de Wereldruiterspelen. Tegelijk vindt de KNHS het reuze belangrijk dat we de landenwedstrijd vierspannen in Breda blijven houden.

Martin Lips geeft aan dat Outdoor Brabant de afgelopen jaren flink aan de weg timmert om de eventing rubrieken internationaal op het hoogste niveau te krijgen. Bij een topwedstrijd hoort een top-deelnemersveld, dat is lastig te combineren in het zelfde weekend als de Wereldruiterspelen. Deze alternatieve datum geeft het Nederlands eventingteam de kans om ook tijdens Outdoor Brabant met goede eventingruiters en paarden aan start te komen.

Vandaag zal er ook een persbericht met dit nieuws verspreid worden.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Namens outdoor Brabant


 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief