Outdoor Brabant presenteert wereldkampioenschappen ponymennen 2015

Outdoor Brabant presenteert wereldkampioenschappen ponymennen 2015
FEI Driving Committee leden Boyd Exell en Mark Wentein positief over plannen Breda, 21 februari 2013 – Het bestuur van Outdoor Brabant presenteerde samen met de KNHS gisteren in Ermelo de plannen voor de wereldkampioenschappen ponymennen 2015 aan de FEI Driving committee. De FEI-vertegenwoordigers Boyd Exell en Mark Wentein waren positief over de plannen voor het evenement.

Outdoor Brabant heeft zich in 2012 kandidaat gesteld voor het WK ponymennen in 2015 en mocht gisteren het plan presenteren ter voorbereiding op de beslissing van de FEI die in april gedurende het Sports Forum bekend gemaakt wordt. Er hebben zich geen tegenkandidaten voor deze wereldkampioenschappen aangemeld. Outdoor Brabant kan bogen op een lange historie met het ponymennen, in 1995 werden in Breda voor het eerst de Europese kampioenschappen vierspannen voor pony’s gehouden. Later organiseerde Outdoor Brabant nog het Europees kampioenschap vierspannen voor paarden en twee maal de wereldkampioenschappen aangepast sporten mennen.

“Ik kom hier al jaren als deelnemer en alles is altijd piekfijn in orde,” zijn de woorden van Boyd Exell, regerend wereldkampioen en lid van de FEI Driving Committee. Ook zijn FEI-collega Mark Wentein was zeer te spreken over Outdoor Brabant, hij loofde de ambiance, organisatie en de locatie van het evenement.

Als voorbereiding op de wereldkampioenschappen ponymennen heeft Outdoor Brabant dit jaar naast de traditionele vierspannen voor paarden en pony’s al internationale rubrieken voor enkel- en tweespannen op het programma staan.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief