Outdoor Brabant organiseert de FEI Wereldkampioenschappen Mennen Aangepast Sporten in 2012

Outdoor Brabant organiseert de FEI Wereldkampioenschappen Mennen Aangepast Sporten in 2012
De internationale paardensportfederatie FEI heeft tijdens haar General Assembly in de Braziliaanse hoofdstad Rio de Janeiro de FEI Wereldkampioenschappen Mennen Aangepast Sporten 2012 toegewezen aan Nederland. De FEI Wereldkampioenschappen Mennen Aangepast Sporten vinden plaats tijdens Outdoor Brabant dat van 30 augustus tot en met 2 september 2012 en wordt georganiseerd.

Het is de tweede opeenvolgende keer dat Outdoor Brabant zich ontfermt over de menners aangepast sporten. In 2010 was Breda voor het eerst gastheer van dit wereldkampioenschap voor menners met een lichamelijke beperking en dit WK werd een enorm succes. Outdoor Brabant besloot zich na overleg met de KNHS kandidaat te stellen: “Wij willen deze groep menners graag de mogelijkheid bieden hun Wereldkampioenschap bij ons te rijden. Het WK biedt zowel de deelnemers als Outdoor Brabant de gelegenheid het mennen aangepast sporten nog meer op de kaart te zetten. Bovendien past dit mooi bij onze internationale ambities,” aldus Ton Overeem.

De FEI Wereldkampioenschappen Mennen Aangepast Sporten voor enkelspannen worden evenals in 2010 volledig in het bestaande programma ingepast.
Bronzen medaillewinnaar van 2010 Jacques Poppen uit het Groningse Froombosch nam vol enthousiasme de uitnodiging voor het ambassadeurschap van het Wereldkampioenschap 2012 aan: “Ik ben dolblij dat er een Wereldkampioenschap wordt georganiseerd en bovendien in eigen land, mooier kan het niet!”

De menners aangepast sporten nemen normaliter deel aan de reguliere samengestelde menwedstrijden, waarin zij strijden tegen valide menners. Slechts één keer in de twee jaar krijgen deze sporters op het WK de gelegenheid zich met elkaar te meten: “Alle pijlen zijn er nu op gericht om een medaille te winnen, zowel met het team als individueel. Het wordt een lastige strijd, want de concurrentie zit niet stil en het niveau is enorm gestegen ten opzichte van twee jaar geleden. Ik ga in elk geval alles uit de kast halen om in Breda een medaille te winnen!” aldus Poppen.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief