Op hoofdlijnen super tevreden

Op hoofdlijnen super tevreden
Inmiddels is Outdoor Brabant al weer zo’n twee weken achter ons en zijn de stofwolken, mede door de vele regen die daags na het evenement viel, opgetrokken. We vroegen John de Vos, toernooidirecteur van het evenement om een terugblik.

“Op hoofdlijnen ben ik super tevreden. De meeste reacties die ik heb gehoord waren euforisch en erg positief. Natuurlijk hebben we ook een aantal constructieve reacties ontvangen met mogelijke verbeteringen, die gaan we nu onderzoeken en voor de volgende editie gebruiken. Zo zie ik dat de organisatie met bestuur, management team, vrijwilligers, business partners, suppliers etc. als een goed geoliede machine aan de slag is geweest waarin iedereen weet wat er van hem of haar verwacht wordt en de ruimte heeft om verder te ontwikkelen. Het evenement wordt georganiseerd vanuit een wij-gevoel en dat zorgt voor bijzondere prestaties van iedereen. Daarbij heeft ook onze cateringpartner Marktzicht / Purple weer een fantastische job geleverd om de meer dan 50.000 bezoekers van het evenement te voorzien van een hapje en een drankje.

Van anderen, denk aan sporters, bonden, officials, media, etc. hoor ik dat Outdoor Brabant weer een sprong voorwaarts heeft gemaakt en sportief gezien klaar is om EK’s en WK’s te organiseren. Het evenement is zowel nationaal als internationaal gezien uniek door de breedte, de kwaliteit en uitstraling.

We merken ook dat de Provincie Noord-Brabant en de Gemeente Breda trots zijn op Outdoor Brabant en het evenement steeds inniger omarmen. De regionale overheid ziet dat het ons in de nieuwe economie goed lukt om te groeien en samen met onze hoofdsponsor Rabobank en de business partners een geweldig evenement te realiseren met economische belangen voor de regio. Bovendien onderscheiden we ons door dit te realiseren terwijl we het publieksevenement gratis toegankelijk houden. Dat zie je vrijwel nergens meer.

Kijkend naar de toekomst zie ik mogelijkheden genoeg. Als we de lijn Antwerpen – Breda – Rotterdam  of het Rijn Delta traject bekijken en waar nodig de juiste samenwerkingsverbanden opzoeken, zijn de mogelijkheden bijna onuitputtelijk. Daar gaan we mee aan de slag en het WK ponymennen in 2015 is daarbij een mooi ijkmoment.

We moeten wel opletten dat we niet alleen bij de euforie van ons afgelopen succes blijven en keihard doorwerken aan onze verbeterpunten. Daarbij heeft natuurlijk ook ons budget nog altijd grenzen. Gelukkig is ons model waarbij we mooie samenwerkingsverbanden met Exclusive Business Partners aangaan erg succesvol, we zijn dit jaar van 3 naar 10 Exclusive Business Partners gegroeid en ik verwacht dat we de komende maanden weer enkele nieuwe Exclusive Business Partners mogen verwelkomen. Er zijn immers nog mooie Bredaase/Brabantse bedrijven voor wie Outdoor Brabant veel kansen biedt. En zo hoort het ook…. Outdoor Brabant moet hét podium zijn voor de sport, het publiek en de bedrijven. We zetten onze zoektocht naar die partijen met veel vertrouwen voort! Maar nu moeten we eerst met z’n allen nagenieten van het mooie evenement!”


Aanmelden voor onze nieuwsbrief