Onderweg naar duurzame verankering Outdoor Brabant

Onderweg naar duurzame verankering Outdoor Brabant

Tijdens de Foundersbijeenkomst in Mirabelle eerder deze week lichtten voorzitter Cees Meeuwis en toernooidirecteur, John de Vos, de stappen en besluiten toe ten aanzien van editie 2017 en de toekomst van Outdoor Brabant.

De afgelopen periode zijn alle aspecten van het evenement en de  ambities doorgelicht en een aantal zaken vastgesteld. Tijdens editie 2017, die van 7 t/m 10 september op de Prinsenhoeve plaatsvindt, staan de internationale vierspanwedstrijden centraal.

Daarbij staat Outdoor Brabant als internationaal hippisch platform met enorme spin off voor de stad, de regio en het bedrijfsleven centraal. Om Outdoor Brabant een duurzaam karakter te geven bestaat de wens voor een permanente locatie, met eigen clubhuis, waarvan het evenement zelf jaarlijks gebruik kan maken, maar waar ook door het jaar heen (hippische, sociaal maatschappelijke en zakelijke) activiteiten zullen plaatsvinden. 

De voorkeurslocatie is de Prinsenhoeve en ook provincie, gemeente en financiers hebben zich hiervoor uitgesproken.

 

"Het evenement Outdoor Brabant is een topsport evenement met veel potentie. "De afgelopen twee jaar hebben we tijdens de twee WK-edities kunnen merken dat de wereld, de provincie, de stad en het bedrijfsleven dat onderkent," aldus Cees Meeuwis. "Dat is een goede basis. Outdoor Brabant biedt kansen als platform voor de sport, de inwoners van Breda en West-Brabant, de overheid en het bedrijfsleven. De afgelopen 2 jaren hebben we belangrijke stappen gezet om een gezonde organisatiestructuur te bouwen. Om bovenstaande ambitie waar te maken zijn duurzame inkomsten noodzakelijk, bijvoorbeeld door kosten te delen met andere activiteiten en door meerjaren afspraken met sponsoren en partners. We willen heel graag en liefst zo snel mogelijk, maar merken dat we het proces niet geheel in eigen hand hebben. We moeten, terwijl we onze ambities nastreven, de meningen van anderen respecteren. Dat gaat soms langzaam. We zijn druk in onderhandeling met de stakeholders. Maar wij geloven erin dat dit de juiste weg is om het evenement het duurzame karakter te geven en merken dat bestaande en nieuwe partijen achter ons staan. Daarom gaan we door op de ingeslagen weg."

 

Editie 2017

Met twee geslaagde wereldkampioenschappen in 2015 (ponymennen) en 2016 (vierspannen paarden) heeft Outdoor Brabant binnen de internationale vierspansport een prachtig visitekaartje afgegeven. Daarom staat ook dit jaar de vierspansport centraal. Outdoor Brabant is de enige internationale vierspanwedstrijd in Nederland met een officiële landenwedstrijd.

 

Voor de vierspannen staat op donderdag en vrijdag de dressuur op het programma, op zaterdag de marathon en op zondag de vaardigheid. Ook de springrubrieken krijgen een plekje. Evenals vorig jaar is er dit jaar geen eventing. "Om de eventing naar het internationale niveau te krijgen moeten we veel investeren en dat kan dit jaar nog niet, aldus John de Vos. "Ook de dressuur staat vooralsnog niet op het programma voor de komende editie. Hoe dan ook, we gaan er een mooi evenement van maken in september. Daarbij willen we de stad en de regio nu én de komende jaren nog meer aan ons binden. We doen er alles aan om een toegankelijk evenement te zijn, een echt familie uitje met een publieksvriendelijk kaartje"

 

Op vrijdagmiddag staat natuurlijk de Business-to-Business borrel weer op het programma. “Ondernemers uit West-Brabant hebben deze netwerkbijeenkomst na vele jaren geadopteerd als dé kick off van het business seizoen na de vakantie, aldus John de Vos. 

De indeling van terrein is op hoofdlijnen hetzelfde als in 2016 met een centrale ingang via de monumentale Prinsenhoeve en de VIP-tent blijft op dezelfde plek aan de hoofdpiste.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief