Nieuw marathon parcours, technische uitdaging voor de menners

Nieuw marathon parcours, technische uitdaging voor de ponymenners

Speciaal voor de Wereldkampioenschappen ponymennen dit jaar en vierspannen paarden volgend jaar is het marathon parcours op de Prinsenhoeve flink onder handen genomen.  Een leuke puzzel voor internationaal 4* parcoursbouwer Jeroen Houterman.

Het parcours is dit jaar verschillend voor de pony’s en de paarden. Er staan nu in totaal 10 marathonhindernissen op de Prinsenhoeve, waarvan er 6 door de pony’s en de paarden gereden worden. Daarnaast zijn er 2 hindernissen die alleen voor de pony-aanspanningen bedoeld zijn en 2 hindernissen specifiek voor de vierspannen paarden. .

De nieuwe ponyhindernissen zullen van de deelnemers aan het WK enige stuurmanskunst vereisen. De hindernissen zijn specifiek afgestemd op de afmetingen van de pony aanspanningen die natuurlijk beduidend kleiner zijn dan  de afmetingen van een vierspan paarden.

Bij de bouw van de parcours heeft Houterman gaat natuurlijk in eerste instantie van de sport uit. Toch speelt een aantal andere aspecten ook een belangrijke rol. Zo zijn de publieksroutes ook heel belangrijk. “Zeker bij de marathon is het publiek ontzettend betrokken en willen ze hun favoriet graag volgen,” aldus Houterman. “Wij hebben er goed op gelet dat die routes aantrekkelijk voor het publiek, niet te lang en ingewikkeld maar vooral veilig zijn.”  Verder is natuurlijk ook rekening gehouden met de andere disciplines op het terrein (eventing, springen, dressuur) en met de logistiek voor catering e.d.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief