Nederlandse eventing titelstrijd komend weekeinde in Breda

Nederlandse eventing titelstrijd komend weekeinde in Breda
Het Nederlands Kampioenschap Eventing wordt komend weekeinde van 2 tot en met 4 september tijdens Outdoor Brabant in Breda verreden. Op 1 september is de veterinaire keuring, op 2 september wordt de dressuur verreden, op zaterdag 3 september staat het springen op het programma en op zondag 4 september gaan de eventingruiters van start in de cross country. Deze Nederlandse kampioenschappen worden, net als alle andere onderdelen van Outdoor Brabant, op de terreinen van het historische landgoed Prinsenhoeve gehouden.

Outdoor Brabant is de nieuwe naam voor het evenement dat de afgelopen jaren als Breda Hippique grote faam verwierf. Titelverdediger Tim Lips, die vorig jaar won met Van Schijndel's Concrex Owaola, heeft begin dit jaar besloten om dit paard van haar welverdiende pensioen te laten genieten.   
 
Nederlands Kampioenschap
Voor de Nederlandse ruiters is het Nederlands Kampioenschap, dat op drie sterren niveau wordt verreden, de hoofdprijs van deze wedstrijd.  Daarin gaan een vijftiental combinaties van start. Onder hen de bekende namen als Tim Lips met Keyflow en Skorpio en Raf Kooremans met Cavalor Telstar en So Special, Jan van Beek met Troy en Vision en Merel Blom met Rumour Has It. Deze ruiters deden afgelopen weekeinde nog mee aan de Europese Kampioenschappen in het Duitse Luhmühlen en komen nu met jongere paarden naar dit NK. Madeleine Brugman gaat met Edino van start en Anouk van Gerven-Verwer heeft voor Eye Catcher gekozen. Alice Naber Lozeman zadelt in dit NK haar Coral Estate Bounty en lijkt ook één van de belangrijke titelkandidaten.
 
Internationale deelnemers
Onder het deelnemersveld dat in de drie sterren wedstrijd van start gaat zijn veel grote namen te vinden in deze discipline zoals de Duitser Frank Ostholt, die afgelopen weekeinde tijdens het EK eventing in Luhmühlen individueel brons en team goud wist te winnen. Met hem komen nog elf Duitse ruiters naar Breda. In totaal komen er 17 verschillende nationaliteiten aan de start. Uit Australië Andrew Hoy, uit België onder andere Marc Rigouts en Constantin van Rijckevorsel, uit China Alex Hua Tian en uit Frankrijk Nicolas Touzaint. Uit Engeland komt Althea Bleekman en uit Nieuw Zeeland Megan Heath. De Zweden komen ook met een interessante groep ruiters, waarvan Anna Nilsson de bekendste is. Naast de wedstrijd op drie sterren niveau staat er ook een eventingwedstrijd op het programma op twee sterren niveau en ook daarvoor is de belangstelling van de zijde der deelnemers groot.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief