Madeleine Brugman houdt leiding vast in NK Eventing

Madeleine Brugman houdt leiding vast in NK Eventing
BREDA (KNHS) - Onder ideale omstandigheden - een stralende zon, een milde bries en een perfecte springpiste - werd in Breda in het kader van Outdoor Brabant het tweede onderdeel van het Nederlands Kampioenschap eventing voor senioren verreden. Madeleine Brugman, die na de dressuur met Edino de leiding in handen had genomen, hield deze vast dankzij een foutloos gesprongen springparcours. Ook Raf Kooremans, die na de dressuur de tweede plaats had ingenomen, wist zijn tweede positie positie door een foutloos springparcours te handhaven. Wel moest hij met Cavalor Telstar een strafpunt accepteren voor het overschrijden van de tijd. Ilonka Kluytmans, die eveneens foutloos wist te blijven, heeft met Buitenlust Here I Am de derde plek weten te handhaven.

Het Nederlands kampioenschap, met 13 deelnemers, wordt verreden binnen een drie sterrenwedstrijd met zeventig deelnemers. In deze wedstrijd nemen Brugman en Kooremans ook de eerste twee plaatsen in. De Duitse topruiter Frank Ostholt staat met Mr. Medicott op de derde plek, voor de Zweed Christoffer Forsberg met Piece of Hope. Omdat de leider in het klassement van na de dressuurwedstrijd, de Duitse Sonja Buck met Ohio, maar liefst vier springfouten moest accepteren zakte zij naar de zevende plaats in de tussenstand. Daardoor kon Brugman de leiding overnemen in het algemeen klassement van de wedstrijd. Kluytmans, na de dressuur in het wedstrijdklassement nog dertiende, deed goede zaken met haar foutloze parcours en staat nu op een zeer goede vijfde plek.

In de twee sterren eventingwedstrijd werden in het springparcours veel fouten gemaakt en Alice Naber-Lozeman profiteerde daarvan optimaal. Na de dressuur nam zij nog de derde plaats in, maar dankzij een foutloos springparcours klom zij met Peter Parker op naar de eerste plek. De Zweedse Anna Nilsson, die na de dressuur tweede stond, maakte met Leo M een springfout, maar blijft tweede, terwijl de Fransman Nicolas Touzaint met zijn paard Midnightsong de Theol, die na de dressuur aan de leiding ging, door twee springfouten terug zakte naar de derde plek. Annemarie van Merkesteijn, na de dressuur nog zestiende, bleef met Balu foutloos en neemt daardoor nu de zevende plek in.

Op zondag staat voor zowel de twee sterren als drie sterren eventers de cross country op het programma. De cross country voor de twee sterren ruiters begint om 09.00 uur, terwijl de eerste combinatie in de drie sterren cross om 12.00 uur van start gaat.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief