Lisanne Zoutendijk oppermachtig in Lichte tour, Marlies van Baalen wint afgetekend GP kaderwedstrijd

Lisanne Zoutendijk oppermachtig in Lichte tour, Marlies van Baalen wint afgetekend GP kaderwedstrijd

In de dressuurpiste namen vanochtend 27 combinaties deel aan de Prix St Georges. Lisanne Zoutendijk reed Kostendrukkers Ringo Star naar een score van 71,32% goed voor een oranje lint. De proef van Geert-Jan Raateland met Don Bravour RDh werd met slechts 0,2% minder beoordeeld, deze combinatie werd tweede. Marlies van Baalen reed Ben Johnson naar een derde plaats met 69,91%

Na de Prix St Georges was de ring voor 11 combinaties in Grand Prix. Deze wedstrijd is door de KNHS aangewezen als kaderwedstrijd.

Marlies van Baalen had Ratzinger goed bij de les, de zwarte ruin imponeerde en de combinatie won met 71.40% afgetekend met ruim 4% voorsprong op de nummer 2 Marjan van der Jagt met Radetzky. Margo Timmermans werd derde met Catch me, deze combinatie behaalde een score van 67.07%. Helaas voor Marieke van der Putten had Glocks Federleicht veel last van spanning waardoor de piaff volkomen mislukte en de amazone er voor koos om haar proef vrijwillig af te breken.

Tenslotte stond er nog een Lichte tour Kür op Muziek op het programma. Opnieuw wist Lisanne Zoutendijk indruk te maken op de juryleden de heren Boomaars en Wolfs en mevrouw Wolfs-Dielissen. Met Kostendrukkers Watteau behaalde zij een score van 72.958%. Ook over de 2e en 3e plaats was de jury eensgezind. Jenneke Overduin reed met Candreo 69,833% en Amy van Dijk werd derde met Vincent met een score van 68.583%.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief