Lionsclub Donge Vallei organiseert ‘’ Rabo Hippique’’ voor het goede doel

Lionsclub Donge Vallei organiseert ‘’ Rabo Hippique’’ voor het  goede doel
Op zaterdag 23 juni 2012 organiseert Lions Club ‘’Donge Vallei’’ voor de tweede keer het Rabo Hippique-concours, in samenwerking met Rabobank Tilburg en omstreken. Het Rabo Hippique is een eendaags evenement voor het Tuigpaard, de Hackney’s en Friezen. Het evenement zal ook dit keer om 10:00 uur geopend worden door de Burgemeester, mevrouw Dirven. Het evenement vindt plaats aan de Eindsestraat 94 in Dongen.

Het evenement

Deelnemers uit heel Nederland zullen in de hoofdring deelnemen aan vijf verschillende concoursrubrieken. Het Tuigpaard, de Hackney en de Fries zullen zich in onder andere de rubrieken enkelspan en dubbelspan laten zien aan de deskundige jury. Het gehele concours staat onder leiding van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie(KNHS).

Bij de wedstrijden met tuigpaarden gaat het vooral om de mooie bewegingen van paard en koetsier. De koetsier moet hiervoor een examen afleggen. Verschillende rubrieken zullen hun combinatie paard/koetsier laten zien. Bij de dames wordt vooral gelet op de wagen en de kleding van de dame.

De toegangsprijs bedraagt € 2,-- per persoon. Kinderen onder 12 jaar mogen gratis naar binnen.

Voor de jonge bezoekers zijn er verschillende activiteiten, zoals een luchtkussen, circus-workshop en ponyrijden. Aan deze activiteiten kunnen de kinderen gratis meedoen.

 

De Lions Club

De Lions Club Donge Vallei bestaat al 20 jaar. Om voor het goede doel geld op te halen, organiseert zij regelmatig activiteiten. Naast Rabo Hippique is dit jaar ook al een Lionsconcert gehouden.

 

Het goede doel

De opbrengst van dit evenement gaat naar het goede doel: “Stichting Leergeld Oosterhout en omstreken”.(www.leergeldoosterhout.nl) Deze stichting helpt kinderen uit gezinnen met lage inkomens. Dit doen ze door bijvoorbeeld het geven van een tweedehands fiets, computer of een abonnement voor een sportvereniging.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief