Koos de Ronde tweede in Wereldbeker vierspannen Madrid

Koos de Ronde tweede in Wereldbeker vierspannen Madrid

MADRID (KNHS) – Koos de Ronde is zijn Wereldbekerseizoen gestart met de tweede plaats tijdens de eerste editie van de Wereldbeker vierspannen in de Spaanse hoofdstad Madrid. De Ronde moest alleen de ongenaakbare Boyd Exell voor zich dulden. De Zwitser Jérôme Voutaz eindigde op de derde plaats.

Koos de Ronde maakte gebruik van de ervaren voorpaarden Palero en Joep, terwijl routinier Celina en nieuwkomer Bonusz het achterspan vormden: “Ik heb Bonusz sinds mei op stal staan en hij blijkt een zeer goede aanwinst te zijn voor mijn span. Ik heb Zimba ook nog thuis staan, dus met de Wereldbekerwedstrijden die elkaar de komende tijd snel opvolgen kan ik mijn achterspan mooi afwisselen.”


In de eerste omloop ging De Ronde als vijfde van start en stuurde zijn span vlot door het technische parcours, ontworpen door de Duitser Dr. Wolfgang Asendorf. De bronzen medaillewinnaar van het EK in Aken wist de tijd van Voutaz te verbeteren en stelde hiermee zijn plaats in de winning round zeker: “Ik wilde persé geen fouten maken en het was kicken dat ik met mijn tijd onder die van Voutaz en Duen dook.”


In de winning round tikte De Ronde een balletje van de tweede kegelpoort, maar legde de rest van het parcours snel en foutloos af. Het verschil met laatste starter Boyd Exell was na de eerste omloop  ruim 11 seconden zodat de menner uit Zwartewaal zich tevreden moest stellen met de tweede plaats: “Om als tweede te eindigen achter Boyd is zeker geen drama. Bovendien was mijn tweede omloop een fractie van een seconde langzamer dan die van Exell. Dus ik ga er vanuit dat iemand Exell dit seizoen zeker een keer kan verslaan.”

 

Uitslag Wereldbekerwedstrijd vierspannen Madrid 29 november 2015:

  1. Boyd Exell (AUS) 215,42
  2. Koos de Ronde (NED) 228,04
  3. Jerome Voutaz (SUI) 235,30
  4. Rainer Duen (GER) 121,42
  5. Glenn Geerts (BEL) 121,62
  6. Ernesto Colman Mena (URU) 146,36 – wild card
  7. Juan Antonio Real Garcia (ESP) 173,00 – wild card

 

Stand Wereldbeker na 2 van de 7 wedstrijden:

1          Boyd EXELL   AUS     20

2          Rainer DUEN   GER    8

3          IJsbrand CHARDON    NED     7

4          Koos DE RONDE         NED     7

5          Jérôme VOUTAZ        SUI      5

6          Georg VON STEIN      GER    3

7          Jozsef DOBROVITZ    HUN     2

8          Glenn GEERTS          BEL     2


Aanmelden voor onze nieuwsbrief