Kampioenenparade bij het mennen

Kampioenenparade bij het mennen
Het deelnemersveld bij het mennen tijdens Outdoor Brabant is niet alleen groter dan ooit tevoren, het is ook uitzonderlijk sterk! Allereerst natuurlijk door ons Nederlandse gouden mentrio bij de vierspannen. Ook tijdens de afgelopen Wereldruiterspelen in Caen wisten zij hun zegetocht voort te zetten en werd het team van IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman opnieuw wereldkampioen. Theo Timmerman mocht daar nog een individuele bronzen medaille tijdens het WK aan toevoegen en is natuurlijk de regerend Europees kampioen en titelverdediger tijdens het NK Vierspannen in Breda.

Buiten deze Nederlandse toppers zien we bij de vierspannen paarden ook meervoudig Duits kampioen en winnaar van de marathon en het team zilver tijdens het afgelopen WK, Christoph Sandmann bij de vierspannen paarden.

Ook bij het ponymennen begroeten we een flink aantal kampioenen in Breda.

Bram Chardon, tweevoudig wereldkampioen vierspan pony's zal alles op alles zetten om zijn Nederlandse titel in Breda te verdedigen. En datzelfde mogen we verwachten van Ewoud Boom bij de tweespan pony’s. Ook hij is regerend : wereldkampioen  en titelverdiger voor het NK.

Melanie Becker was in 2009 ook  wereldkampioen  bij de enkelspan pony’s en verdedigt tijdens Outdoor Brabant haar Nederlandse titel. Bij de enkelspan pony’s is bovendien het complete podium van het WK 2013 (Pau) aanwezig in Breda.

NIet zo vreemd want voor de ponymenners is Breda dit jaar de generale repetitie voor hun WK in 2015.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief