Justin Maarse haalt maximale score in KNHS-Copain Eventing Cup

Justin Maarse haalt maximale score in KNHS-Copain Eventing Cup
RENSWOUDE (KNHS) – Van 1 tot en met 5 juni vonden in Renswoude de Rabo Renswoude Horse Trials plaats. Winnaar in de CCI2* werd Justin Maarse met Zamira (v. Orame) die zo het maximale aantal punten behaalde voor de KNHS-Copain Eventing Cup. De CCI* werd gewonnen door Ellen Kloos met Vivaldi (v. Phin Phin).

Na de dressuur ging Justin Maarse al aan de leiding met 41,10 strafpunten. De winnende combinatie wist de cross country foutloos en binnen de tijd af te leggen. In het afsluitende springparcours kreeg hij vijf strafpunten, maar zijn voorsprong was groot genoeg om de winst vast te houden. Zamira is in eigendom van Maarse en zijn vriendin. De derde plek was voor Elaine Pen met haar paard Undercover (v. Fundy Du Mont). Ze wist geheel foutloos te blijven in de cross en het springen en hield haar score van 57,20 strafpunten vast.

Ellen Kloos schreef de CCI* op haar naam. Ze behield haar dressuurscore van 45,90 na een foutloze cross en springparcours. Tweede plek was voor Jenny van Rijsewijk-Voskens met Vision of Emilion (v. Emilion). Ook zij wist haar dressuurscore te behouden en eindigde met 47,50. Elaine Pen werd in deze rubriek derde. Een balk in het springparcours bracht haar op een totaal van 48,70 strafpunten.

De Horse Trials waren tevens decor voor het Nederlands Kampioenschap junioren en young riders. Jordy Wilken werd kampioen bij de junioren. Justin Maarse kreeg het kampioenslint voor young riders omgehangen.

In de tussenstand houdt René van der Loo (Biezenmortel) zijn leidende positie vast. De beste vijf resultaten tellen mee voor het tussenklassement. Volgende wedstrijd  voor de KNHS-Copain Eventing Cup  is op 24 en 25 juni op Landgoed Maarsbergen.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief