Jan van Beek inmiddels succesvol geopereerd

Jan van Beek inmiddels succesvol geopereerd
HUNSEL (KNHS) - Op het inspringterrein van een concours in Hunsel was eventingruiter Jan van Beek, die met twee paarden in het B-kader is opgenomen, een vijfjarig paard aan het voorbereiden op een springparcours, toen het paard even bokte en Van Beek eraf tuimelde, waarbij hij zijn rechter bovenarm heeft gebroken.

Bondscoach Martin  Lips: "Het is een gecompliceerde breuk, mede omdat Jan deze arm al eens eerder heeft gebroken, dat was in 2006 tijdens een cross in Varsseveld. Daar is toen een plaat in de arm zet en nu is deze arm pal onder deze plaat gebroken. Via onze contacten met NOC*NSF zal worden bekeken waar Van Beek zal worden geopereerd. Ik vind dit bijzonder jammer voor Jan, want hij was als lid van mijn team volop in voorbereiding op de wedstrijd in Fontainebleau", aldus Lips.

Inmiddels is Jan succesvol geopereerd en is hij weer thuis. Op dit moment is de arm van Jan nog wel wat gezwollen, maar voelt Jan zich over het algemeen goed. Jan zal nu een revalidatieproces in gaan en naar verwachting zal zijn arm over 3 maanden weer optimaal functioneren.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief