Jacques Poppen vond Breda een geweldige belevenis

Jacques Poppen vond Breda een geweldige belevenis
Zijn paard Ultra heeft de weken na Breda Hippique lekker in de wei gelopen en ook voor Jacques Poppen is het normale leven weer teruggekeerd. De FEI Wereldkampioenschappen Aangepast Sporten Mennen 2010 waren voor Jacques en zijn team een geweldige belevenis.

Een belevenis met ups en downs weliswaar, want sportief gezien was de bronzen medaille voor ex-wereldkampioen niet helemaal wat hij van het kampioenschap verwacht had. Hij wist dat hij met z'n nieuwe paard een gok nam, de combinatie was nog nauwelijks aan elkaar gewend. Dan is het beslist geen schande om als beste Nederlander en met een bronzen medaille te eindigen. 

 

Verder heeft Jacques eigenlijk alleen maar bijzonder goede herinneringen aan Breda Hippique. Hij heeft genoten van het prachtige evenement, grootser dan de evenementen waar hij tot nu toe aan mocht deelnemen. Het was voor Jacques Poppen een uitzonderlijke eer om Hare Majesteit Koningin Beatrix en de prinsesjes te begeleiden en uitleg te geven over de aangespannen sport. Maar ook alle aandacht van de media voor het kampioenschap en de ambiance waarin de wedstrijden plaatsvonden, waren voor hem onvergetelijk. "Breda Hippique is zo'n groots evenement, het is onvoorstelbaar hoe al die disciplines probleemloos naast elkaar verlopen," aldus de menner uit Froombosch (Gr). "En natuurlijk heb ik genoten van de vierspannen in Breda. Daar was een deelnemersveld wat ze zelfs in Kentucky niet bijeen kregen. Als enkelspanrijder ben ik de vierspanruiters bijzonder dankbaar. Zij zorgen er toch maar weer voor dat onze sport op de wereldkaart staat. De aangepaste sport mennen, maar ook de enkel- en tweespannen mogen zich gelukkig prijzen dat toppers als IJsbrand Chardon zo'n goede promotie voor onze sport zijn."

 

Jacques Poppen verwacht over twee jaar op volle sterkte te presteren tijdens de Wereldkampioenschappen 2012, het paard heeft het talent om goed te presteren en is dan verder doorgetraind, zijn sponsor heeft een nieuwe wagen aangeboden en z'n vrouw Eva steunt de ambities van Jacques volledig. Misschien eerst nog af en toe een ontspannen buitenritje, daarna gaat Jacques Poppen z'n training weer hervatten. Wij blijven hem volgen!

Aanmelden voor onze nieuwsbrief