Ilonka Kluytmans dit jaar in de springrubrieken

Ilonka Kluytmans dit jaar in de springrubrieken
Omdat haar eventingpaarden nog in opleiding zijn voor het 2* en 3*-werk zien we Ilonka Kluytmans dit jaar in de Rabobankpiste in actie. En ook daar met succes! Vandaag won ze de Purple prijs, een L-rubriek direct op tijd met Biento Uno K, een springpaard en fokprodukt (v Viento Uno W) van haar oom. Ilonka was bijna 2 seconden sneller dan Bart Lips die met Aerosmith tweede werd."

Ilonka startte in deze rubriek ook haar 7-jarige eventing paarden, die hadden helaas allebei een balkje. De eventing amazone vindt het belangrijk om met haar toekomstige eventingtoppers ervaring in het springparcours op te doen; “Dat doen veel eventingruiters eigenlijk veel te weinig…”

Ilonka komt vandaag nog een aantal keer in actie en is op zondag als vrijwilliger aan het werk op Outdoor Brabant. Zij geeft dan rondleidingen aan genodigden. “Dat is hartstikke leuk hoor, ik vertel graag alles over eventing en Outdoor Brabant maar het liefst start ik toch zelf…. Helaas moet ik nog even wachten tot mijn paarden zover zijn maar ik mis het wel, die kick die je krijgt bij het rijden van een internationale eventingwedstrijd.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief