IJsbrand Chardon gaat vol voor de wereldtitel

IJsbrand Chardon gaat vol voor de wereldtitel

Voor viervoudig wereldkampioen IJsbrand Chardon is het simpel; “Als ik geen kans zou hebben om te winnen, zou ik niet meedoen. Ik ga vol voor die wereldtitel.” Ook voor Chardon is het seizoen tot dusver erg goed geweest.

In Horst behaalde de vierspanrijder zijn 27ste nationale titel, hij won de wereldbekerwedstrijd in Bordeaux en in  de afgelopen observatiewedstrijd tijdens het CHIO Aachen behaalde hij team goud en individueel zilver. “Aken was een goede oriëntatie voor het WK. Zowel de dressuur als de marathon verliepen goed, jammer van de tijd fout in de vaardigheid. En in Aken heeft mijn toppaard Winston niet eens meegelopen, die heb ik gespaard voor Breda.  Om de huidige kampioen Boyd Exell te verslaan moet ik tijdens het WK gewoon m’n beste paarden inzetten. Maar als ze fit zijn heb ik zeker een kans om te winnen.”

IJsbrand Chardon is blij met het WK in eigen land. “Ik ken de organisatie en het terrein, we komen er al vele jaren erg graag. En natuurlijk is het fijn dat we nauwelijks hoeven te reizen,  alhoewel m’n grote rivaal dat voordeel tegenwoordig ook heeft. Wij hebben dan weer als voordeel dat het publiek vooral voor ons komt. “ Bijzonder aan dit WK is dat IJsbrand Chardon het voor de eerste maal tegen zijn eigen zoon zal opnemen. Bram Chardon maakte na z’n 3e wereldtitel bij de vierspannen pony’s vorig jaar in Breda, de overstap naar de paarden en kwalificeerde zich dit afgelopen seizoen voor het WK Vierspannen in Breda.

 

 

 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief