IJsbrand Chardon aan de leiding bij Vierspannen paarden

IJsbrand Chardon aan de leiding bij Vierspannen paarden

Terwijl in de hoofdring de dressuur van het WK Ponymennen van start ging werden in de tweede dressuurring op de Prinsenhoeve de dressuurproeven door de Vierspannen paarden gereden.  IJsbrand Chardon reed zijn vierspan naar de overwinning voor Boyd Exell en Koos de Ronde.

De 26-voudig Nederlands Kampioen behaalde een score van 36,51 strafpunten en was dik tevreden, ondanks het feit dat hij vanmorgen als eerste om 09.00 uur moest starten: “Het wordt pas om half zeven licht dus ik had maar heel weinig voorbereidingstijd,” vertelt Chardon. “Maar mijn prestatie heeft er niet onder geleden. Ik heb het dressuurmatig momenteel goed voor elkaar, het span liet veel impuls, oprichting, front en afdruk zien. Met name het voorspan was formidabel.”

Theo Timmerman moest vanmorgen besluiten zijn marathonpaard Dani in te zetten toen bleek dat zijn nieuwe dressuurpaard niet rad bleek: “Ik moest alles wisselen, maar ik ben blij met het resultaat. Champ achterop liep heel erg goed, zelfs beter dan in Aken.” Timmerman eindigde op een nette vijfde plaats met een score van 47.49.

Individueel deelnemers Peter de Ronde, Hans Heus en Edwin van der Graaf eindigden vandaag op de respectievelijke 15e, 16e en 18e plaats.

Het Nederlandse landenteam gaat na de dressuur met een ruime voorsprong aan de leiding in het landenklassement, voor België en Australië. Morgen rijden de vierspanrijders vaardigheid, op zaterdag staat de marathon voor alle rubrieken op het programma.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief