Hilde van Eerden verstevigt koppositie in KNHS-Copain Eventing Cup

Hilde van Eerden verstevigt koppositie in KNHS-Copain Eventing Cup
Westerbork (KNHS) – Op 17 april is in het Drentse Westerbork de derde competitiewedstrijd om de KNHS-Copain Eventing Cup verreden. De resultaten van de combinaties in de klasse M en Z tellen mee voor de tussenstand. In de klasse M was het opnieuw Hilde van Eerden die aan de leiding ging. De andere M-rubriek werd gewonnen door René van de Loo. In de klasse Z werd Ellen Kloos de winnares.

Hilde van Eerden behaalde tijdens de eerdere wedstrijden in Chaam en Etten-Leur al de hoogste positie in de klasse M. Ook in Westerbork was ze de concurrentie in haar ring te sterk af en wist ze de wedstrijd winnend af te sluiten met haar paard Win and Go (v. Karandasj). Haar totaal kwam uit op 60,90 strafpunten. In de tweede M ring ging de winst naar René van de Loo met Spanky (v. Amati), deze combinatie behaalde hetzelfde eindresultaat als Van Eerden. Veel tijdfouten zorgden voor extra strafpunten in de cross. Beide winnaars wisten wel zonder hindernisfouten te finishen.

 


In de klasse Z kwam Ellen Kloos ook zonder hindernisfouten aan het eind. Na de dressuur stond Kloos met Rovano Rex (v. Ramires) op 54,78 punten. Tijdfouten in de cross brachten haar naar 64,38 strafpunten. In de klasse Z was dit de enige combinatie die onder de grens van 80 strafpunten bleef om competitiepunten te behalen. In het tussenklassement gaat Hilde van Eerden aan de leiding met 60 competitiepunten. Ze wordt gevold door René van de Loo die na de derde wedstrijd op 52 competitiepunten staat.

De volgende wedstrijd voor de KNHS-Copain Eventing Cup vindt plaats op 5 mei in Castenray. Breda Hippique is een van de stops in deze competitie.

Tussenstand KNHS-Copain Eventing Cup

#

Naam

Paard

Plaats

Punten

1

Hilde van Eerden

Win and Go

Winterswijk

60

2

René van der Loo

Spanky

Helvoirt

52

3

Ellen Kloos

Rovano Rex

Voorthuizen

43

4

Edith Tuytelaars

Ukkepuk

Baarle-Nassau

36

5

Simone Willems

C Toy Toy

Reusel

34

6

Quint van Giersbergen

Chester

Laren

33

7

Sanne de Jong

Ucatan

Aalsmeer

30

8

Pien Ullings

De Roosberg's Unbeatable

Bavel

28

9

Larissa Hartkamp

Mindira

Lunteren

27

10

Raf Kooremans

Fallado

Made

26

 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief