Het totaalplaatje was goed!

Het totaalplaatje was goed!
Voor bondscoach Ad Aarts die verantwoordelijk is voor de Nederlandse ponymenners was deze editie van Outdoor Brabant in een aantal opzichten belangrijk. Allereerst natuurlijk omdat de NK’s in de verschillende klassen van het ponymennen (vierspan, tweespan, enkelspan) er plaats vonden.

Bij de NK’s was vooral de strijd om de titel bij de enkelspannen reuze spannend. Slechts 0.7 strafpunten waren de nummers 1,2 en 3 van elkaar verwijderd. Bij de tweespannen was Ewoud Boom eigenlijk vanaf de eerste dag al ruim aan de leiding. Het is een aandachtspunt voor de bondscoach om in deze klasse aan de breedte te gaan werken. Bij de vierspannen was Ad Aarts trots op de prestaties van de ponymenners, maar liefst 9 foutloze ritten, dat is bij de vierspannen paarden niet eens gelukt.

Naast de nationale titelstrijd was deze wedstrijd een observatie moment voor de bondscoach voor het WK dat volgende maand plaats vindt: “De wedstrijd in Breda heeft me heel veel informatie gegeven die ik tijdens een lichte wedstrijd niet krijg. Vooral de marathon geeft veel inzicht in uithoudingsvermogen en kracht van de deelnemende combinaties.”  Daarbij was het fijn dat er een uitstekende veterinaire keuring plaats vond en een goed jurykorps aanwezig was.

Last but not least was deze editie ook een mijlpaal onderweg naar het WK ponymennen in 2015. De 3 nieuwe hindernissen die Johan Jacobs, samen met de bouwploeg voor deze wedstrijd had gemaakt, bleken een goede verbetering. De bondscoach ziet slechts minimale verbeterpunten richting het WK. “Het was een fijne wedstrijd, het totaalplaatje was goed!” aldus Ad Aarts.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief