Het gaat goed met de Eventingsport in Nederland

Het gaat goed met de Eventingsport in Nederland
Het gaat goed met de eventingsport in Nederland. Volgens Maarten van der Heijden, technisch directeur bij de KNHS, wint de sport enorm aan belangstelling. De vraag naar eventingevenementen groeit en er zijn steeds vaker wachtlijsten. De positie van Nederland op de wereldranglijst verbetert.

Vooral de jeugd presteert steeds sterker. Met Raf Kooremans en Rabotalent Elaine Pen heeft Nederland twee opkomende talenten in de top 50 van de FEI/HSBC Ranking Eventing. En de huidige Nederlands kampioen, Tim Lips, heeft natuurlijk ook nog heel wat van zijn internationale carrière in het vooruitzicht. Van der Heijden:“Misschien hebben we in Londen of in ieder geval daarna in 2016 weer een eventing team op de Olympische Spelen waar we wat van kunnen verwachten.”

De KNHS investeert op een multidisciplinaire wijze in de ontwikkeling van de eventingtalenten. Bondscoach springen Rob Ehrens begeleidt hen bij het springen en meervoudig Olympisch kampioene Anky van Grunsven zorgt voor de dressuurtraining. “Daarmee onderscheiden we ons in Nederland van de ons omringende landen. En daar zijn ze in het buitenland best een beetje jaloers op,” zegt Van der Heijden.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief