Harry de Ruyter en Ad Aarts nieuwe bondscoaches mennen

Harry de Ruyter en Ad Aarts nieuwe bondscoaches mennen
ERMELO (KNHS) – De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) heeft vierspanrijder Harry de Ruyter en assistent bondscoach Ad Aarts aangesteld als nieuwe bondscoaches mennen. De Ruyter en Aarts volgen Tjeerd Velstra op. Harry de Ruyter is eindverantwoordelijk voor de discipline mennen en neemt de twee-en vierspan paarden onder zijn hoede.

Ad Aarts wordt verantwoordelijk voor de ponycombinaties en de enkelspan paarden. Aan de portefeuille van Aarts wordt tevens het mennen aangepast sporten toegevoegd waarmee hij Henk van Amerongen (Twekkelo) opvolgt.

 De 61-jarige Harry de Ruyter is eigenaar van een fok- en opfokstal van paarden. De zelfstandig ondernemer traint sinds 1989 menpaarden en is trainer en begeleider van diverse ambitieuze jonge menners in binnen-en buitenland. De Ruyter maakte diverse keren deel uit van het succesvolle Nederlandse vierspanteam op Wereldkampioenschappen. In 1992 en 1994 droeg De Ruyter bij aan het team brons. Op de Wereldruiterspelen in Rome 1998 won De Ruyter goud met het Nederlandse team. Individueel won De Ruyter onder andere de internationale vierspanwedstrijden in Windsor, Beekbergen, Deurne en Saumur.


 De 51-jarige Ad Aarts werd in april 2009 aangesteld als assistent bondscoach mennen. Van 1988 tot en met 2000 maakte Aarts deel uit van het Nederlandse team dat op de Wereldkampioenschappen twee maal brons (1992 en 1994) en twee maal zilver (1990 en 2000) veroverde. Op het WK in Apeldoorn in 1988 leverde hij met zijn individuele achtste plaats een wezenlijke bijdrage aan het teamgoud voor Nederland. Ad Aarts is werkzaam als instructeur aan de Nederlandse Hippische Beroepsopleiding in Deurne en runt samen met zijn vrouw Ingrid een trainingsstal.

 Dit seizoen ligt de nadruk van De Ruyter en Aarts op de tweespan paarden en de ponycombinaties. In augustus wordt het Wereldkampioenschap voor tweespan paarden verreden in het Franse Conty. Eind september is het Sloveense Lipica gastheer van het Wereldkampioenschap voor enkel-, twee- en vierspan pony’s.

 Het contract van Harry de Ruyter en Ad Aarts loopt tot en met eind 2012.

 De KNHS is Tjeerd Velstra en Henk van Amerongen dankbaar voor hun enorme inzet voor de mensport in de afgelopen jaren.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief