Gouden Team naar EK Vierspannen in Gothenburg

Gouden Team naar EK Vierspannen in Gothenburg

Ermelo (KNHS) – Bondscoach Harry de Ruijter heeft bekend gemaakt welke Nederlandse menners in actie gaan komen op het Europees Kampioenschap voor vierspannen in Gothenburg van 24 tot en met 29 augustus. Niet heel verrassend heeft De Ruyter er voor gekozen om zijn jarenlange succesformatie van IJsbrand Chardon, Koos de Ronde en Theo Timmerman ook nu weer op te stellen.

De Nederlandse menners zijn al jaren toonaangevend op het hoogste mondiale niveau in de vierspansport en titelverdediger als het gaat om het Europese teamgoud. Op het EK in 2015, in het Duitse Aken, ging niet alleen het teamgoud naar Nederland; Chardon won toen zilver en De Ronde brons in het individuele kampioenschap. Ook in 2013 en 2011 ging het Europese goud naar Nederland en wonnen Timmerman (2013) en Chardon (2011) individueel goud. In Breda won dit team vorig jaar het Wereldkampioenschap en was de individuele zilveren medaille voor IJsbrand Chardon en de bronzen medaille voor Koos de Ronde.

In de week van 21 tot en met 29 augustus staat Gothenburg geheel in het teken van de paardensport. Naast het EK voor de vierspannen vinden dan ook het EK springen, dressuur en para-dressuur plaats. De Nederlandse selecties voor deze kampioenschappen zijn al eerder bekend gemaakt.

 

Het Nederlands team bestaat uit:

IJsbrand Chardon

Koos de Ronde 

Theo Timmerman

 

Bondscoach: Harry de Ruijter 

Teamveterinair: Albert van Unen 

 

Website: www.gothenburg2017.com


Aanmelden voor onze nieuwsbrief