Fijne paarden in KNHS-Subli competitie in Nieuw en St.Joosland

Fijne paarden in KNHS-Subli competitie in Nieuw en St.Joosland
NIEUW EN SINT JOOSLAND (KNHS) - Afgelopen zondag werd in het hippisch centrum De Kroo in het Zeeuwse Nieuw en St. Joosland een wedstrijd verreden in het kader van de KNHS-Subli competitie voor jonge dressuurpaarden. Jurylid Vivian Lindemann had in alle drie leeftijdsgroepen fijne paarden gezien.

Vierjarigen

Bij de vierjarigen ging de zege naar Femke de Laat met Famorka (v. Romanov). Eerder in deze competitie eindigde deze combinatie in Etten-Leur als derde. "Een paard met een super aanleuning en voor een vierjarige al zeer goed recht gericht. Famorka toonde hele mooie overgangen en ging werkelijk spelenderwijs door de oefeningen. Een paard ook met hele fijne basisgangen, want voor de draf konden we 9.5 geven, voor de galop een negen en voor de stap een acht.

Ook de als tweede eindigende Fellini (v. Wynton) onder Dinja van Liere  is een paard met zeer goede bewegingen en ook aan hem konden we voor de draf een 9.5 kwijt. De galop kreeg een negen en de stap was goed voor een 7.5. In draf en galop komt dit paard mooi van de grond en in de aanleuning zie je vooruitgang. Dit paard won de wedstrijden in Etten-Leur en Kootwijk. In stap zou het paard iets meer schoudervrijheid mogen tonen", aldus Lindemann.

Op de derde plaats eindigde Stephanie de Frel met Famoya (v. Tuschinski). "Dit aansprekende paard werd netjes voorgesteld, maar was soms een fractie te rond ingesteld en zou iets vloeiender door de proef mogen lopen. Wel een paard met fijne basisgangen".

 

Vijfjarigen

De winnaar van de vijf jarigen Essien (v. Wynton) met Ilse van Cranenbroek, winnaar in Oudenbosch, was twee maanden geleden ook beoordeeld door Vivian Lindemann. "Een paard dat in twee maanden heel veel progressie heeft geboekt: met heel veel zelfhouding en met heel veel souplesse in draf. In de galop kot dit paard mooi van de grond en heeft veel mogelijkheden tot schakelen. Voor mij een paard met veel potentie", aldus Lindemann.

"Marije de Lange, die tweede werd, stelde Extra (v. Florencio), zeer sympathiek voor en is zeer secuur in de afwerking. In de verruimingen in draf is Extra nog iets te loperig. Ook Endyrava (v. Lord Leatherdale), die derde werd met Aniek de Laat is een super fijn paard en deed niet onder voor de eerste twee paarden, maar er werden fouten gemaakt in de beide onderdelen waarin de contra galop werd gevraagd".

 

Zesjarigen

Bij de zesjarigen was het oranje lint voor Sambucco (v. Stedinger), die gereden werd door Jessica Nijpjes. "Een mooi gelijnd paard, dat in alle onderdelen een zeer bevestigde indruk maakt. Loopt in alle drie gangen netjes gedragen en kan goed schakelen en springt mooie wissels. Zou iets constanter mogen zijn in de lengtebuiging", vertelde Lindemann, die de als tweede eindigende Femke Beljon met Discovery (v. Winningmood) omschrijft als een heel fijn paard met drie goede gangen. "Toont steeds een vriendelijke aanleuning en laat fijne overgangen zien. Misschien zou de amazone in haar proef iets meer risico moeten nemen, want dat zou de expressie te goede komen", vatte Lindemann haar visie samen.

Dinja van Liere eindigde met Hexagon's Double Dutch (v. Johnson), waarmee ze in Kootwijk tweede werd, nu als derde. "In mijn ogen een paard met veel souplesse en afdruk in draf en ook een fijne galop, die net iets meer bergop gesprongen zou mogen worden. Een paard met veel balans in de contragalop, maar de stap verdient enige aandacht". 

Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste doel een juiste ontwikkeling van jonge dressuurpaarden na te streven. Het kampioenschap bestaat uit een aantal wedstrijden die in competitieverband worden verreden en wordt afgesloten met een finale. Speciale dressuurproeven voor jonge paarden zorgen voor een verantwoorde opbouw. De beste vijf paarden in de finale van de vier- en vijfjarigen plaatsen zich ook voor het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden.

 

Uitslagen KNHS-Subli Competities jonge dressuurpaarden Nieuw en Sint Joosland:

4-jarigen:

1) Femke de Laat (Schijf) - Famorka (v. Romanov) - 85.2%

2) Dinja van Liere (Schore) - Fellini (v. Wynton) - 84.4%

3) Stephanie de Frel (Koewacht) - Famoya (v. Tuschinski) - 79.0%

 

5-jarigen:

1) Ilse van Cranenbroek (Weert, RV de Molenhorst) - Essien (v. Wynton) - 77.6%

2) Marije de Lange (Hellevoetsluis) - Extra (v. Florencio) - 75.2%

3) Aniek de Laat (Schijf) - Endyrava (v. Lord Leatherdale) - 74.2%

 

6-jarigen:

1) Jessica Nijpjes (Middelburg, RV Sé-Ros) - Sambucco (v. Steginger) - 75.4%

2) Femke Beljon (Raalte) - Discovery (v. Winningmood) - 72.8%

3) Dinja van Liere (Schore) - Hexagon's Double Dutch (v.Johnson) - 72.2%


Aanmelden voor onze nieuwsbrief