FEI wijst WK vierspannen paarden 2016 toe aan Outdoor Brabant

FEI wijst WK vierspannen paarden 2016 toe aan Outdoor Brabant
Breda, 10 juni 2014 – Vandaag heeft de Fédération Equestre Internationale (FEI) het wereldkampioenschap vierspannen paarden in 2016 toegewezen aan Outdoor Brabant. Het wereldkampioenschap zal begin september 2016 plaatsvinden op landgoed de Prinsenhoeve in Breda.

“Dit is niet alleen een heel mooie toevoeging voor Outdoor Brabant. Ik ben ongelooflijk blij en trots op deze volgende mijlpaal in het waarmaken van onze ambities!” aldus Ton Overeem, voorzitter van Outdoor Brabant. “Zo’n wereldkampioenschap is goed voor Nederland, voor Brabant, voor Breda, zeker ook voor de talloze paardensportliefhebbers en alle andere betrokkenen uit binnen- en buitenland.

Voor Outdoor Brabant is het toekennen van de twee WK’s (ponymennen 2015 en mennen paarden in 2016) een erkenning voor de stijgende kwaliteit van het evenement. Als grootste outdoor en meest veelzijdige Hippische evenement met 4 sportdisciplines trekt het evenement jaarlijks zo’n 50.000 bezoekers. Overeem ziet de organisatie van de WK’s vol vertrouwen tegemoet: “Het is natuurlijk een flinke klus om ook dit WK goed te organiseren, maar we hebben alle kennis in huis met onze honderden vrijwilligers en onze professionele organisatiepartner RSP. Het bestuur gaat er met veel inzet en veel plezier voor zorgen, dat het voor zowel de sporters als voor de toeschouwers helemaal top wordt!

De twee WK’s brengen naast topmensport ook veel extra kansen voor het zakelijk platform van Outdoor Brabant met mogelijkheden voor B2B networking, hospitality, op maat gemaakte workshops, rondleidingen voor gasten enz.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief