Eventingteam voor EK Malmö bekend

Eventingteam voor EK Malmö bekend
ERMELO (KNHS) – Bondscoach Martin Lips heeft de namen van ruiters en paarden bekend gemaakt die van 29 augustus tot en met 1 september deelnemen aan het Europees kampioenschap eventing voor senioren in het Zweedse Malmö. De drie teamruiters, Andrew Hefferman, Elaine Pen en Tim Lips, van de Olympische Spelen rijden het EK samen met aanstormend talent Althea Bleekman.

Het team voor Malmö bestaat uit de Olympische combinaties Andrew Heffernan met Millthyme Corolla en Nederlands kampioene Elaine Pen met Vira (Jazz x Whinny Jackson). Pen behaalde de titel vorig jaar in Boekelo en won onlangs de driester in Renswoude en zat bij de beste veertien in Fontainebleau en Wiesbaden. Andrew Heffernan en was met zijn merrie de beste Nederlandse combinatie op de Olympische Spelen in Londen met een 33e plaats. Ze reden een uitstekende cross-country in Boekelo en werden onlangs derde in de driesterrenwedstrijd in Chatsworth.

Tim Lips rijdt het Europees Kampioenschap met de Nieuwzeelandse volbloed Keyflow (Colonel Collins xx x Alicante xx), waarmee hij in Luhmulen een mooie 15e plaats in de viersterren wedstrijd behaalde. Routinier Concrex Oncarlos (Faram x Woldstreek), waarmee Tim Lips de Spelen van Hong Kong en Londen met succes uitreed, is aangewezen als reservepaard voor Tim. 

Rabo Talententeamlid Althea Bleekman is debutante in het seniorenteam. De 21-jairge Althea rijdt de merrie Ziomf (Guidam x Goodtimes). Althea behaalde dit jaar een zesde plaats met Ziomf in Renswoude en goede resultaten op driesterrenniveau in haar thuisland Engeland. Dit jaar is Athea opgenomen in het Rabo Talententeam. Haar teamgenoten Elaine en Tim werden zelfs als eens verkozen tot Rabo Talent van het Jaar. 

Jan van Beek en Rinus (Frühlingshaft x Zeres) zijn aangewezen als reserve-combinatie.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief