Eventingruiter Lips sterk in Luhmühlen

Eventingruiter Lips sterk in Luhmühlen

Ermelo (KNHS) - Tim Lips (Breda) is met Bayro N.O.P. vandaag op een knappe derde plaats geëindigd in de zware  CiC3* eventingwedstrijd in het Duitse Luhmühlen. Theo van de Vendel  (Ederveen) reed met Zindane ook een nette wedstrijd en eindigde op plaats 24. Beide ruiters hebben daarmee weer een stap gezet op weg naar de Olympische Spelen in Rio.

 

Lips begon al direct sterk in de dressuur met een vierde plaats. In de cross bleef hij 11 seconde te langzaam en in het springen geheel foutloos. Door het op het laatste moment uitvallen van Karin Donckers schoof Lips met dit resultaat nog door naar de derde plaats in het eindklassement. Lips is er uiteraard blij mee. “In de dressuur begonnen we al heel goed. Dat kon nog beter, maar we zijn echt op de goede weg. In de cross liep hij echt heel fijn, op de laatste twee hindernissen heb ik alleen nog net teveel tijd laten liggen. Het afsluitende springen  ging ook heel goed, ben echt super tevreden dat we hier achter twee Duitse toppers als derde eindigen. Richting de Olympische Spelen had ik eigenlijk geen mooier resultaat kunnen wensen.”


Tim Lips trok zijn tweede paard Keyflow voor het afsluitende springen terug. “Hij was een heel klein beetje gevoelig aan een hoef, het leek ons beter om nu niet meer te rijden. Over enkele weken kan hij dan waarschijnlijk mee naar Aken”, licht Lips dit besluit toe.


Van de Vendel reed met zijn Zindane een matige dressuurproef, maar een ijzersterke cross met slechts 2.80 strafpunten voor tijdsoverschrijding. In het springen liep de combinatie helaas wel tegen drie springfouten op, maar de 24ste plaats in het klassement in het ijzersterke deelnemersveld mag er zijn. Van de Vendel was zelf tevreden over de cross. “Dat ging echt goed. Hij liep heel lekker en ik kon alles rijden precies zoals we het bedacht hadden. In het springen en dressuur heb ik alleen teveel laten liggen. Toch ook wel een beetje zenuwen denk ik als ik eerlijk ben. Een paar keer was ik er teveel over aan het nadenken. In de dressuur reed ik daardoor zelfs een keer verkeerd. In het springen liep het tot hindernis negen ook heel goed, maar ik was teveel bezig met foutloos rijden en had net niet de rust om het af te maken waardoor we aan het einde drie fouten kregen. Daar baal ik van.”

 

De Duitse ruiters waren oppermachtig in hun Luhmühlen. Sandra Auffarth won met haar Opgun Luovo de driester wedstrijd voor Ingrid Klimke. In de CIC4* ging de winst naar Andreas Dibowski met It’s Me die daarmee de Duitse keuzeheren voor Rio ook genoeg  stof tot nadenken heeft gegeven. De ongenaakbare Duitser Michael Jung verscheen in Luhmühlen niet aan de start.

 

Alle uitslagen zijn te vinden op www.rechenstelle.de

 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief