Esperance aan kop in eerste wedstrijd KNHS Subli Kampioenschap

Esperance aan kop in eerste wedstrijd KNHS Subli Kampioenschap
UDEN (KNHS) - Bij manege Olympic in Uden werd afgelopen zondag de aftrap gedaan van het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge dressuurpaarden voor het jaar 2013. Via een tiental selectiewedstrijden verspreid door het land kunnen de meest talentvolle vier-vijf- en zesjarige dressuurpaarden zich selecteren voor de finale. In Uden was de vierjarige Esperance (v.Wynton) met Cindy van Vugt het meest opvallende paard van de dag.

In Uden kwamen in totaal 30 paarden aan de start. Voor de nog jonge paarden was deze wedstrijd in de meeste gevallen de eerste wedstrijd van het buitenseizoen.  Jurylid Jeanine Twist: “We hadden een fijne groep vierjarigen, sommige paarden hadden nog wel last van spanning doordat dit hun eerste buitenwedstrijd was. Maar er zaten paarden tussen die, zodra ze wat meer ervaring hebben gedurende het seizoen, proeven kunnen lopen van 80%”.

Jeanine Twist beoordeelde met Jan Wolfs de rubriek vierjarigen. Ze beloonden  de verrichting van Esperance een totaal van 79,60%. Twist: “Esperance werd door Cindy van Vugt keurig voorgesteld en liet een constante proef zien. Het paard beschikt over drie goede gangen en een constante aanleuning.”
Op plaats twee eindigde Pieter van Weenen met Endyrava (v.Don Jovi) met 76,60%. “Endyrava is een mooi paard met veel souplesse, die nog wat groen aandeed en nog iets aan kracht mag winnen. Maar het paard heeft veel kwaliteit, we zullen in de toekomst vast nog veel van deze combinatie horen”, aldus Twist. Dat Jeanine Nieuwenhuis veel ervaring heeft met het rijden van proeven, liet ze in de Subli selectie weer zien door het rijden van twee nette proeven met haar talentvolle paarden Esplanade (v.Munchhausen) en Hexagons Ego (v.Negro ), beide paarden waren nog net wat minder bevestigd dan de nummers 1 en 2, waardoor ze derde en vierde werd met 74,60% en 74,40%.

 Bij de vijfjarige dressuurpaarden lagen de scores dicht bij elkaar. Lillian Merx behaalde met de Uphill-zoon Darkhill de hoogste score met een totaal van 72%. Marloes Maan werd met de Citango-nakomeling Novisell’s Desteny  tweede met een minimaal verschil van 71,80%.

In de zesjarigen rubrieken stonden de finale deelnemers van het Subli Kampioenschap van 2012 aan kop. Chireine (v.Painted Black) werd door Sabine Oord naar een totaal van 72.20% gereden. Floor van Kempen reed in 2012 ook mee in de finale met Haddoway (v.Hotline) en werd zondag tweede met 72%.


Aanmelden voor onze nieuwsbrief