Erludine DVB smaakmaker tijdens KNHS-Subli Competitie

Erludine DVB smaakmaker tijdens KNHS-Subli Competitie
ZEVENAAR (KNHS) - Tijdens de Hippische Week 2014 van Zevenaar was er ook ruimte voor de KNHS-Subli Competitie voor jonge dressuurpaarden. Bij de vier- en zesjarigen viel de kwaliteit niet mee, maar dat maakten de vijfjarigen onder aanvoering van de indrukwekkende Erludine DVB (v. Jazz) met Stephanie Wolf in het zadel helemaal goed. Net als de op de tweede plek eindigende Emerald S (v. Ampère), die door Ilse van Cranenbroek werd gereden. Essien (v. Wynton), voorgesteld door dezelfde amazone, eindigde als derde met een score van 80% rond.

4-jarigen

Monica Drohm jureerde de vierjarigen en constateerde dat ze uitschieters had gemist. "Ik ben absoluut niet tegen het Friese paard in de dressuursport, maar ik had niet verwacht dat bij de vierjarigen een Fries zou winnen. Dat dit kon heeft te maken met een gebrek aan kwaliteit van de andere deelnemers. Vaak zie je juist in deze leeftijdsgroep de leukste paarden aan de start komen. Dat dit nu niet het geval was is pech", aldus Drohm. In de ogen van het jurylid liet Judith Pietersen met de Fries Kop Jansen Gadget (v. Doaitsen) een constante verrichting zien en had zij haar paard technisch goed voor elkaar. "Er was af en toe even sprake van spanning en voor de beweging konden we een paar achten kwijt, maar daar bleef het dan ook bij, waardoor Pietersen bleef steken op een waardering van 74.4%", aldus Drohm.

5-jarigen

Bij de zes vijfjarigen die in de ring verschenen wel veel kwaliteit, want maar liefst de helft kreeg een waardering van 80% of hoger. Jurylid Willemien Blanken was lyrisch over de winnaar van deze rubriek, Stephanie Wolf met Erludine DVB. "Wat rijdt dat meisje goed. In één woord geweldig en wat is Erludine een fantastisch paard. Stephanie rijdt heel erg netjes en maakt ieder onderdeel keurig af. Zoals zij de hoeken rijdt, echt indrukwekkend. Het paard heeft een geweldige goede stap, een prachtige draf en een indrukwekkende galop. Werkelijk niets op aan te merken en schitterend om naar te kijken. Een combinatie die als een absolute eyecatcher omschreven mag worden en misschien zaten we met onze waardering van net boven de 88% nog te laag", zegt Blanken.

Op de tweede plaats eindigde de zeer complete Emerald S met Ilse van Cranenbroek. "Dit paard is een zeer aansprekend paard, met in alle drie de gangen hele fijne bewegingen. In de africhting is dit paard nog niet zo ver als de winnaar. Dat kwam bijvoorbeeld tot uiting in het feit dat Emerald zich nog niet zo kan sluiten. Wel ben ik er van overtuigd dat deze twee paarden het elkaar in de toekomst in de dressuurbaan moeilijk gaan maken", vertelde Blanken.

De op de derde plaats eindigende Essien, ook gereden door Ilse van Cranenbroek, wordt door Willemien Blanken omschreven als een paard met een goede stap, maar met een nog betere draf en galop. "Misschien hadden we net iets meer souplesse willen zien. Wel zeker is dat de aanleuning constanter mag, waardoor de proefgerichte onderdelen net iets minder werden uitgevoerd".   

6-jarigen

Ook bij de vier zesjarigen was de kwaliteit niet overtuigend aanwezig. Olga Boucher eindigde met Di Luca Haya (v. Glock's Voice) met een score van 75% als winnaar. "Een in alles degelijk paard. We konden alleen voor de stap een acht kwijt en voor alle andere onderdelen zevens. Een paard dat netjes door de proef liep, maar niets extra's toonde", vatte Blanken haar commentaar samen.         

Het KNHS-Subli Kampioenschap Jonge Dressuurpaarden heeft als belangrijkste doel een juiste ontwikkeling van jonge dressuurpaarden na te streven. Het kampioenschap bestaat uit een aantal wedstrijden die in competitieverband worden verreden en wordt afgesloten met een finale. Speciale dressuurproeven voor jonge paarden zorgen voor een verantwoorde opbouw. De beste vijf paarden in de finale van de vier- en vijfjarigen plaatsen zich ook voor het selectietraject voor het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden.

 

Uitslagen KNHS-Subli Competities jonge dressuurpaarden Zevenaar:

Uitslag 4-jarigen:

1) Judith Pietersen (RV Friso, Putten) - Kop Jansen Gadget (v. Doaitsen 420) - 74.4%

2) Olga Boucher (Kleve) - Feloek la Haya (v. Zizi Top) - 72.2%

3) Joe Zwiggelaar - Fidarsi Rossi ZrZ (v. Sergio Rossi) - 71.4%

Uitslag 5-jarigen:

1) Stefanie Wolf (Brakel) - Erludine DVB (Jazz x Ferro) - 88.2%

2) Ilse van Cranenbroek (RV de Molenhorst, Weert) - Emerald S (Ampère x Jazz) - 86.6%

3) Ilse van Cranenbroek - Essien (Wynton x Houston) - 80.0%

Uitslag 6-jarigen:

1) Olga Boucher - Di Luca Haya (v. Glock's Voice) - 75.0%

2) Judith Pietersen - Kop Jansen Aurelia (Dries x Brandus) - 73.2%

3) Nicole de Leeuw (Ruinen) - Duvel (Florencio x Métall) - 72.4%

 


Aanmelden voor onze nieuwsbrief